Bid zoals Jezus bad


En toen Hij afscheid van hen genomen had, ging Hij naar de berg om te bidden.’ Markus‬ ‭6:46‬ ‭HSV‬‬

“Als ik het gebed maar één dag zou verwaarlozen, zou ik een groot deel van het vuur van het geloof verliezen.” – Maarten Luther

Jezus maakte er een gewoonte van om te bidden. Elke dag ging Hij er even tussenuit om tijd met Zijn Vader door te brengen. Wij zouden dezelfde gewoonte van bidden moeten ontwikkelen in ons eigen leven.
Een gewoonte is elke actie die dagelijks ondernomen wordt. Eerst vorm je gewoonten, en dan vormen gewoonten jou. Je huidige leven is de optelsom van al je vroegere gewoonten. Je toekomstige bestemming is de optelsom van de gewoonten die je zult ontwikkelen. Toon me een persoon met goede gewoonten, en ik zal je een persoon tonen die succesvol zal zijn. Toon me een persoon met slechte gewoonten, en ik zal je een persoon tonen die zal falen in het leven. Als je een slechte gewoonte ontwikkelt, word je een slaaf van die gewoonte. Maar als je een goede gewoonte ontwikkelt, wordt die goede gewoonte een vriend die je naar succes zal leiden.

Ik heb ontdekt dat mijn succes afhangt van de gewoonte-acties die ik dagelijks onderneem. Mijn gezondheid is het resultaat van mijn gewoonten. Mijn rijkdom is het resultaat van mijn gewoonten. De boeken die ik schrijf zijn het resultaat van mijn gewoonten. Mijn gewicht is het resultaat van mijn gewoonten. Mijn vriendschappen zijn het resultaat van mijn gewoonten. Mijn geestelijke gezondheid is het resultaat van mijn gebedsgewoonten.

Gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring, kan een nieuwe gewoonte gevormd worden door eenentwintig dagen lang iets nieuws te doen. De verbazingwekkende kracht van het vormen van gewoonten is dat alles wat we twee keer doen gemakkelijker wordt. Hoe vaker we de handeling herhalen, hoe gemakkelijker het wordt.
Als je ongelukkig bent met je geestelijke wandel, moet je je gebedsgewoonten veranderen. Een goed gebedsleven is het resultaat van een ontwerp. Je moet ervoor kiezen om een leven van gebed te leiden. Als je elke dag tijd in gebed doorbrengt, zul je verbazingwekkende resultaten zien.

Uit de serie ‘The Power of Prayer’ (De Kracht van Gebed) door Evangelist Dr. Daniel King

#opfrisser #thepowerofprayer #dekrachtvangebed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s