Bid voor een oogst van zielenToen zei Hij tegen Zijn discipelen: De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt.’ Mattheüs‬ ‭9:37-38‬ ‭HSV‬‬

“Gebed is de enige adequate manier om onze inspanningen snel genoeg te vermenigvuldigen om de oogst te oogsten die God verlangt.” – Wesley L. Duewel

Toen ik opgroeide, woonde mijn familie op een heuvel die uitkeek op een enorme katoenboerderij. De hele lente en zomer keken we hoe de katoenplanten groeiden. Ze begonnen als kleine scheutjes die onder de grond vandaan kwamen en groeiden dan snel. Tegen het einde van de zomer, was het veld dicht bedekt met groene planten. Aan het begin van de herfst verdwenen de gele katoenbloemen en kwamen er katoenballen voor in de plaats. Toen stierven de planten en werden bruin. Uiteindelijk werd het veld bijna helemaal wit. Toen het leek of het veld bedekt was met sneeuw, wist ik dat het oogsten ging beginnen.

Ik moest altijd denken aan Jezus die tegen Zijn discipelen zei: “Wacht tot de velden wit zijn om te oogsten.” Jezus had het over graanvelden, maar het principe is hetzelfde. Er komt een tijd dat de velden klaar zijn om te oogsten.
Hoe kunnen wij helpen de velden van verloren zielen in deze wereld te oogsten? In Mattheüs 9:37, vertelde Jezus Zijn discipelen om arbeiders te bidden. Hij wist dat er een enorme oogst was die wachtte om binnengehaald te worden, en Hij wist ook dat er veel werk nodig zou zijn om de zielen in het Koninkrijk van God te brengen. Dus Hij vertelde Zijn discipelen om voor arbeiders te bidden.

Ik geloof dat de discipelen gehoor gaven aan Jezus’ bevel om te bidden. Ik weet dat ze baden omdat God hun gebeden verhoorde. In het volgende hoofdstuk, zond Jezus arbeiders uit naar het oogstveld van Judea. Die arbeiders waren de discipelen. Met andere woorden, de discipelen werden het antwoord op hun eigen gebeden! Ik geloof dat toen de discipelen begonnen te bidden, God hun harten verzachtte en hen voorbereidde om de oogst binnen te halen.

Wanneer je begint te bidden voor zielen die in het Koninkrijk der hemelen gebracht moeten worden, zal God je gebruiken om mensen te redden. Jij kunt het antwoord worden op je eigen gebeden. Als je wilt dat God je naar een specifiek land stuurt, begin dan voor dat land te bidden. Als u wilt dat God je gebruikt in een specifiek soort bediening, begin dan te bidden voor hen die op dat gebied behoeften hebben. Dit zal je hart voorbereiden om uit te reiken naar mensen in nood, en als je hart er eenmaal klaar voor is, zal God je gebruiken om levens te raken!

Uit de serie ‘The Power of Prayer’ (De Kracht van Gebed) door Evangelist Dr. Daniel King

#opfrisser #thepowerofprayer #dekrachtvangebed

Wil je echt voor zielen bidden en ze daarna tot Jezus leiden? Doe dan mee met de 21 dagen DoeltreffendBidden Challenge en meld je aan op https://www.arbeidersindeoogst.nl/21-dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s