Grote hoogte


[Psalm 18:34] Hij maakt mijn voeten als die van hinden
en doet mij op mijn hoogten staan.

Lezen: Psalm 34:29-34q

Een Psalm van David, de 18de is vandaag aangewezen. Een mooie Psalm met heel veel kenmerken, die hij schreef nadat God hem uit de handen van zijn vijanden had verlost, incl. Saul (vers1]

Als je het leven van David kent, uit de verhalen in de kinderbijbel, maar ook uit de gewone bijbel, dan weet je dat wat hij hier zegt, niet altijd klopt, als we daadwerkelijk naar de feiten gaan kijken. Wat een ontberingen heeft hij gelden, altijd op de vlucht, ik geef het je te doen!

Maar blijkbaar heeft hij het zo ervaren. Waarom? Omdat hij zich niet liet lijden door de omstandigheden, maar door God. Als geen ander kende hij de intimiteit met God, was zijn leven er een van aanbidding, de mooiste psalmen zijn van zijn hand.

Hij koos ervoor om zich niet door de omstandigheden te laten leiden, maar altijd de hoop te houden op de belofte die hij van God ontvangen had: je zult koning worden

Misschien zijn jouw omstandigheden vandaag de dag niet zo rooskleurig, maar ik wil je bemoedigen: God is er, Zijn beloften over jou leven zijn waar. Blijf, ondanks alles, en ik weet dat het soms lastig kan zijn, op Hem vertrouwen, want Hij ís trouw, het werk van Zijn handen laat Hij niet varen. Hij maakt het af. Kies er dan ook voor om op die hoogte te gaan staan, zoals Habakuk, die uit ging kijken wat God ging doen, en weet dat Hij dan je voeten sterk maakt, zodat je die berg op kunt. En dat is geloof, ook al zijn ze nu zwak, Hij maakt ze sterk als je in beweging komt. Ga die berg op, die grote hoogte en voel hoe je voeten bij iedere stap sterker worden, kom in beweging, blijf niet in de puinhoop zitten, Hij is erbij, geloof, vertrouw het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s