Redden


[Spreuken 24:11] Red hen die opgepakt zijn om te sterven,
wee als u zich afzijdig houdt van wie wankelend ter slachting gaat.

Lezen: Spreuken 24:1-14

Een zeer indringende tekst vandaag, die sterker tot ons komt in de HSV dan dat die in de BasisBijbel is neergezet, maar het ‘wee’ staat niet in de grondtekst. Daarentegen is het ‘onschuldig‘, ook niet terug te vinden in het Hebreeuws. Vertalen is en blijft een moeilijk ding.

Feit blijft echter wel, dat het een indringende opdracht is: we moeten mensen redden, die ten dode opgeschreven zijn. Mijns inziens zijn dat de mensen die verloren gaan omdat ze Jezus niet kennen als hun Heiland en Verlosser. Wie mij kent weet dat het mijn missie sinds ik op 22 jarige leeftijd door God geroepen werd om het ze te gaan vertellen.

Velen denken dat dit alleen maar weggelegd is voor ‘evangelisten’, maar dat is een leugen uit het rijk der duisternis. Iedereen is geroepen op een getuige van Jezus te zijn, we hebben daar, als we de Heilige Geest hebben ontvangen, ook de kracht voor. Ik zei het nog vorige week tijdens het Vuurstorm Weekend in Arnhem: misschien is het feit dat we getuigen zijn van Jezus nog een groter bewijs dat we de Heilige Geest hebben ontvangen, dan het spreken in tongen…

Besef dat de eindbestemming van iedereen, die we ontmoeten, kan veranderen als wijn hen het evangelie brengen, in Geest en met kracht, zoals Paulus dat vertelt in 1Kor. 2:4

Wanneer wij in de intimiteit met God zijn geweest, met Jezus, dan ruiken we naar zijn aftershave en kunnen we Zijn reuk verspreiden. Mensen ruiken het aan je. Ze zien het aan je, dat je het licht der wereld bent, omdat je straalt omdat je Zijn tegenwoordigheid in je draagt, Christus in jou, de hoop der glorie Kol.1:27 daarom moeten we bereid zijn rekenschap af te leggen van de hoop, die in ons is en dat is dus niets en niemand anders dan Jezus, door de Heilige Geest. Mijn gebed is, iedere dag:

Bid je met me mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s