Voorbereid


[Efeze 2:10] Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

Lezen: Efeze 2:1-10

Ken je de ‘Bakker Bart‘ formule? Dat bedrijf bakt het brood half af in de bakkerij en stuurt het voorgebakken naar de winkels. Die bakken het vervolgens af en de klant wordt door de reuk van versgebakken brood verleid tot het kopen ervan.

Dat is eigenlijk wat er in deze tekst staat. De goede werken die wij mogen doen heeft God van te voren bereid. Ze liggen al bijna klaar, we moeten ze alleen nog maar even doen, dat dan weer wel. Dat is de reden dat wij zijn geschapen. Want door die goede werken gaan we op Jezus lijken, ons ultieme doel, als navolgers, discipelen van Hem.

En omdat we ze alleen nog maar ‘af hoeven te bakken’ kunnen we de geur van Christus verspreiden, wat anderen weer aantrekt tot Jezus! Is het zo eenvoudig? Zo eenvoudig is het!

De goede werken zijn er niet opdat je een wit voetje haalt bij God, of een pluim krijgt, of zelfs de hemel verdient. Je hoort het wel zeggen: ‘als er eentje de hemel verdient is hij of zij het wel’ Onzin, niemand verdient de hemel, het is allemaal genade (vers 5)

Maar omdat we Zijn maaksel zijn, naar Zijn beeld gemaakt, zullen we, door de Geest, moeten handelen als Hij. En het feit dat ze al voorbereid zijn maakt het alleen maar makkelijker. Ik kan maar één ding zeggen: doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s