Hulplijn


Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. — Hebreeen 4:16http://dawo.nl/?p=4964

Lezen: Hebreeen 4:14-16

God staat altijd voor ons klaar en we mogen zomaar bij Hem binnenlopen. In het Oude Testament was het zo dat 1 x per jaar slechts, op de Grote Verzoendag, de Hogepriester het Heilige der Heiligen mocht binnengaan. Daar was Gods tegenwoordigheid. Hij sprenkelde dan het bloed van het geslachte lammetje of bok op het altaar en daar werd verzoening gedaan voor de zonden van het volk. 

Maar Jezus is met Zijn kostbare bloed de hemelen binnengegaan en heeft voor de zonden van de hele wereld betaald. Er hoeven dus geen rituelen, kaarsjes, wijwater of weet ik veel wat aan te pas te komen om tot God de Vader te naderen. Hij zit namelijk op de Genadetroon, met Zijn Zoon, Jezus, Die het allemaal betaalde, aan Zijn rechterhand. Wij mogen altijd tot Hem komen om Zijn hulp in te roepen, omdat we de vergeving van alle dingen die we verkeerd hebben gedaan, doen en nog zullen doen, al hebben! Als God naar ons kijkt dan ziet Hij Zijn geliefde kind, jou en mij. En Hij staat paraat om ons te helpen, door de Heilige Geest die in ons woont. Laat je dus nooit belemmeren door gedachten die de tegenstander je ingeeft, zoals: ‘wat je nu gedaan hebt is zo erg, daar kan je niet mee aankomen bij God’ Of: ‘kom je nu alweer met diezelfde zonde, God ziet je aankomen’ Ja, Hij ziet je aankomen en Hij staat op de uitkijk of je nog niet terug bent! Altijd maar weer is er Zijn barmhartigheid en liefde, Hij houdt zoveel van ons!

Daarom, schroom nooit om bij God naar binnen te wandelen. Je hoeft zelfs niet eens je handen te vouwen of je ogen te sluiten. Begin maar met praten, Hij luistert en Hij stuurt Zijn engelen om je te helpen!
—————————————————————————————————–

Ken jij de Online Bijbel al? Klik op de button voor meer info


Help jij om ons op de eerste plaats te krijgen? Klik op ons logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s