Sterke genade


U dan, mijn zoon, word gesterkt in de genade die in Christus Jezus is. — 2 Timoteus 2:1http://dawo.nl/?p=4963

Lezen: 2 Timoteus 2:1-13

Er is niets zo mooi als genade. Er is niets zo sterk als genade. Niet alleen voor degene die het ontvangt, maar ook voor degene die het geeft. Als wij leven uit Gods genade, moeten we wel weer daarin gesterkt worden. Die genade moet sterker in ons worden. Dat wordt hij doordat we ook weer genade aan anderen geven.

In deze wereld hebben we zo snel ons oordeel over iemand klaar. Als iemand ook maar iets afwijkt van wat wij vinden dat juist is, dan zijn we snel met oordelen en zetten we deze mensen dus buiten de genade. Zijn wij zelf volmaakt? Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik nog zeker niet! Laten we meer genade hebben voor anderen en zelf meer uit die genade leven. Als God ons zou doen naar onze daden, waar zouden we zijn?

Maar genade is ook de kracht in ons om te veranderen naar het beeld van Jezus. Je kunt niet jezelf maar overgeven aan de zonde, want er is toch wel genade. Daar is die genade te kostbaar voor. Betaald met het kostbare bloed van Jezus is het feitenlijk onbetaalbaar. Maar genade is gratis, het kost je niets. Leven als een discipel van Jezus kost je alles! 

Zijn genade is genoeg, je hebt niet meer nodig. Maar Zijn genade is overvloedig. Keer op keer mogen we weer terugkomen als we het hebben verbruid, dat is zo geweldig, het is overweldigend.

Daarom geldt voor ons allemaal deze boodschap van genade: Niets wat wij doen brengt ons dichter bij Jezus, laat staan in de hemel. Het is door genade dat we zijn gered, dat dat nieuwe leven in ons is gekomen. Hoe pril ook, leef uit die genade, iedere dag meer en meer. En sterk je erin, hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt

—————————————————————————————————–

Ken jij de Online Bijbel al? Klik op de button voor meer info

Help jij om ons op de eerste plaats te krijgen? Klik op ons logo

Een gedachte over “Sterke genade

  1. Pingback: Sterke genade |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s