Rots en Redder


Zeker, mijn ziel, zwijg voor God, want van Hem is mijn verwachting. Zeker, Hij is mijn rots en mijn heil, mijn veilige vesting; ik zal niet wankelen. — Psalmen 62:6-7http://dawo.nl/?p=4965

Lezen: Psalmen 62

Zielig. Het bijvoeglijke naamwoord dat van het woord ziel afkomstig is. Veel mensen zijn zielig, of vinden zich dat althans. Met anderen  heb je medelijden, lijd je mee,maar zij zijn het beslist niet. Wat is het verschil? David, de schrijver van deze Psalm zit in troubles, hij maakt mee dat hij wordt belaagt. Dat vijanden het op hem hebben gemunt. Hij had reden om zich zielig te vinden. Alhoewel hij was gezalfd (in totaal zelfs 3 x) ondervond hij toch flinke moeilijkheden. De verhalen over hem in het boek Samuel zijn berespannend! Maar het zat hem niet mee.

Maar David legt zijn ziel het zwijgen op. Hij is niet zielig, want…..Hij heeft God. Hij weet dat, wat de omstandigheden ook zijn, hij bij Hem altijd veilig is. Tegenover zielig zijn staat vertrouwen op God dat Hij uitkomst zal geven. Omdat Hij de Rots is onder onze voeten. En de Rots is Jezus, Die meeging in de woestijn en het volk water gaf. Bij Hem kunnen we schuilen als we ons zielig voelen, Hij geeft je weer kracht. Dan zal je niet wankelen, omdat je weet dat je fundament ligt op Hem en niet op je omstandigheden. Zielig zijn of niet is een keuze. Waar laat je je door leiden?

Ik weet niet wat je op dit moment allemaal doormaakt, waar je doorheen gaat en wil dat dan beslist ook niet bagatelliseren. Maar 1 ding weet ik. Laten je omstandigheden je nooit overweldigen. Leg je ziel het zwijgen op en vertrouw, in geloof op God. Wie op Hem zijn geloof bouwt is nimmer beschaamd uitgekomen.

—————————————————————————————————–

Ken jij de Online Bijbel al? Klik op de button voor meer info


Help jij om ons op de eerste plaats te krijgen? Klik op ons logo


Wil je nog een mooi kerstcadeau?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s