Beter geven dan ontvangen


Ik gebruik dit wel eens als grapje en vraag dan uit welke van de vier evangeliën deze tekst komt, niemand die het raadt, omdat het in het boek handelingen staat!


‘Ik heb jullie in alles laten zien dat het nodig is om te werken en te zorgen voor de zwakken en om te denken aan de woorden van onze Here Jezus, die gezegd heeft: ‘Wie geeft, is gelukkiger dan wie ontvangt!’”’
‭‭Handelingen‬ ‭20‬:‭35‬ ‭EBV24‬‬

Paulus laat de oudsten uit Efeze komen naar het strand waar hij op het punt staat om te vertrekken naar Jeruzalem, wetende dat hij hem niet meer zal zien. En hij draagt hen op om aan te poten en te zorgen voor de zwakken.

En dan haalt hij die uitspraak van Jezus aan, die geen van de evangelisten heeft opgetekend, maar blijkbaar nog mondeling zijn overgeleverd. Men zegt wel dat er een ducument ‘Q’ moet hebben bestaan waar de anderen uit geput hebben, want er zijn er nog een paar opgetekend. Denk aan Johannes die zegt dat als alles zou zijn opgetekend alle boeken dat niet konden bevatten.

Maar de uitspraak is dat geven beter is dan ontvangen, simpelweg omdat je dan ook meer hebt om weg te kunnen geven. En daardoor ook weer een gelegenheid creëert waardoor God jou weer kan zegenen. Wat een heerlijke wijsheid!

Dank je wel dat je door dit te liken👍, te delen en je te abonneren me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Een gedachte over “Beter geven dan ontvangen

Plaats een reactie