Barmhartigheid


Hoe leuk is het als je kinderen op jou lijken, ditnietvalleen wat betreft uiterlijk , maar ook in de dingen die ze doen. Dat vindt onze hemelse Vader nu ook:

Wees daarom barmhartig, zoals ook jullie Vader barmhartig is.’
‭‭Lukas‬ ‭6‬:‭36‬ ‭EBV24‬‬

Nu heeft de Here Jezus net een stukje gedeeld over de regels van het koninkrijk die er niet om liegen, lees het maar eens: je vijanden liefhebben, zegenen wie je kwaad doen, de andere wang toekeren, dat. Niet het makkelijkste stuk om Jezus te volgen. En dan sluit hij dat af met deze oneliner: Wees dus net zo barmhartig, ontfermend staat er eigenlijk, zoals jullie Vader dat is!

Maar juist deze dingen maken het verschil, stoppen de negatieve spiraal van het kwaad en bieden perspectief in een wereld die uit elkaar gescheurd wordt door haat en geweld!

Daarom is Jezus onderwijs zo totaal anders dan wat de wereld ons leert, of andere godsdiensten.

Een mooi voorbeeld is dat van die orthodoxe priester uit Sydney, die neergestoken werd, hij bad meteen voor de dader terwijl het bloed nog uit zijn wonden stroomde.

Dat kan alleen als de Heilige Geest ons leven beheerst en we ook in ons karakter op onze Vader zijn gaan lijken! Dan geef je een getuigenis af! Geweldig!

Dank je wel dat je door dit te liken👍, te delen en je te abonneren me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Een gedachte over “Barmhartigheid

Plaats een reactie