Sta op!


[Luk.854] Maar toen Hij hen allen naar buiten gestuurd had, pakte Hij haar hand en riep: Kind, sta op! HSV

Lezen: Luk.8:40-56

Twee prachtige verhalen, die de bewogenheid en de passie van onze Heiland laten zien en de werking van de kracht van de Heilige Geerst, die Hij ontving na Zijn doop, bij Johannes.

Binnen het verhaal van de dochter van Jairus speelt zich een ander verhaal af, dat van de bloedvloeiende vrouw. Ze was al net zo lang ziek als het meisje oud was. Maar zij had geloof, ze bepaalde zelf de manier waarop ze genezen zou worden en het gebeurde!

Dan komen we bij het huis van Jairus en daar vinden we ongeloof, Jezus wordt zelfs uitgelachen. Hij neemt zelfs niet alle discipelen mee, alleen Petrus, Johannes en Jacobus, de drie intimi, en de ouders. De rest drijft Hij uit, hetzelfde woord wat voor demonen uitdrijven wordt gebruikt (en ook om de arbeiders in de Oogst ui te zenden) en dan pakt Hij haar hand. Dat was verboden voor een Jood, je werd dan onrein. Maar als Hij, vol van de goddelijke kracht een onreine aanraakt wordt niet Hij onrein, maar het onreine rein, de omgekeerde wereld! En Hij zegt (volgens Markus) ‘Talita koem’, meisje, sta op! Wat klinkt dat liefdevol en teder!

En het wonder gebeurt, de dood moet wijken voor de Kracht van de Heilige Geest! Ze slaat haar ogen op en komt overeind zitten en Jezus, praktisch als Hij is, geeft de opdracht om haar te eten te geven, als teken dat ze geen Geest is, maar echt leeft. Hij doet datzelfde later op de opstandingszondag bij de discipelen.

Geweldig dit verhaal, schitterend in de kinderbijbel, maar geloven we dat deze kracht, die Opstandingskracht, ook voor ons beschikbaar is? Want Jezus zelf belooft ons immers in Joh.14:12 dat, als we in Hem geloven, dezelfde dingen zouden kunnen als Hij, ja meerdere, want Hij gaat naar de Vader!

Ik heb nog nooit de vrijmoedigheid gehad en de mogelijkheid om het te doen, vind het ook doodeng, maar het staat er toch. Iedere morgen proclameer ik als ik mijn handen ophef: ‘Deze handen zullen op zieken worden gelegd en zij zullen genezen, demonen uitwerpen, doden opwekken!’ Als een proclamatie, een verlangen naar het openbaar worden van Gods kracht in mij, tot eer van Zijn Naam! De eerste twee heb ik al wel gezien, niet altijd, dus het kan meer worden, maar de laatste (nog) niet! Maar ik ben er nog…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s