Licht


Want God, Die gezegd heeft dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is ook Degene Die in onze harten geschenen heeft tot verlichting met de kennis van de heerlijkheid van God in het aangezicht van Jezus Christus. — 2 Korintiers 4:6

http://dawo.nl/?p=5362

Lezen: 2 Korintiers 4:1-6

Je hebt mensen die een hekel hebben aan deze tijd van het jaar. Het is al weer vroeger donker en later licht. Je gaat in het donker naar het werk en je komt in het donker weer thuis. [ ik schreef dit destijds in oktober, nu zie je gelukkig dat de dagen weer langer worden…)

Gelukkig hebben we elektriciteit en kunnen we licht maken als het donker ons niet aanstaat. Zo heeft de Here God, nog voordat Hij de zon maakte, ook het licht geschapen, door een enkel woord. Er zij licht en er was licht. Punt. De duisternis is dus niet het domein van God, Hij is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis (1Joh.1:5) En net zo als Hij het licht bij de schepping geschapen heeft, Zijn eerste scheppingsdaad, heeft Hij in onze harten geschenen toen we de Here Jezus hebben leren kennen als onze Heiland en Verlosser. Toen is de bedekking die de god van deze wereld ook over onze ogen had gelegd, weggenomen. Een van de dingen die je leert bidden in het boekje ‘Doeltreffend Bidden voor Verloren mensen’ (Gratis te verkrijgen op http://www.doeltreffendbidden.nl,) is dat die verblinding wordt weggenomen en men het Licht gaan zien.

Licht is belangrijk, zonder licht kunnen we niet leven en zonder Jezus, Het Licht der Wereld, kunnen we niet sterven. als we Hem hebben leren kennen als onze Heiland en Verlosser, Hem hebben aangenomen, hebben we zekerheid op het eeuwige leven. Dat is geen afwachten, maar dat is een zeker weten. Dat verlicht je denken, je verstand en ga je op zoek naar meer van God is je leven, zodat ook wij, naar de opdracht van Jezus Zelf, het licht der wereld kunnen zijn.

Als we Jezus zien, zien we wie God is, liefdevol, genadig, barmhartig en bewogen met mensen. Is Zijn Licht al in jouw hart gaan schijnen?

(eerder verschenen op 1w oktober 2017]

—————————————Advertenties———————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s.——————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s