Rein hart


Schep mij een rein hart, o God, en vernieuw in mijn binnenste een standvastige geest. Verwerp mij niet van voor Uw aangezicht en neem Uw Heilige Geest niet van mij weg. Geef mij de vreugde over Uw heil terug, ondersteun mij met een geest van vrijmoedigheid. — Psalmen 51:12-14

Lezen: Psalmen 51

Situatie: Nadat David overspel had gepleegd met Batseba en haar man, Uria, door een list uit de weg had geruimd, indirect dus laten vermoorden, denkt hij er zonder kleerscheuren vanaf te komen. Maar dan verschijnt de profeet Nathan, vertelt het verhaal wat David heeft gedaan aan hem in een soort gelijkenis, David wordt boos, maar krijgt dan te horen dat hij diegene is die gezondigd heeft. Dan overtuigt de Heilige Geest hem van zonde en werpt hij zich neer en vraagt God om vergeving. Daaruit voort komt deze mooie Psalm. Een boetepsalm, David vraagt vergeving en ontvangt die ook. Hij had eigenlijk gestenigd moeten worden, de straf op overspel en moord, maar God is Hem genadig.

Dan vraagt David in deze bekende verzen, die wel allemaal wel kennen in het mooie lied van Keith Green Create in me a clean heart om een rein hart, een vaste geest. Dat God hem niet zal verwerpen en zijn Geest niet van hem zal wegnemen. Anders dan na Pinksteren ontving men in het Oude Testament meestal de Heilige Geest na een zalving voor een bepaalde bediening, zoals priesters, profeten en koningen. David had gezien dat de Heilige Geest van Saul geweken was en is bang dat dit nu ook bij hem zal gebeuren. Maar anders dan Saul had David diep berouw. Saul had spijt, maar David berouw. Dat is een groot verschil.

Wij hoeven niet meer bang te zijn dat Gods Geest van ons zal wijken. Jezus heeft beloofd dat Hij altijd bij ons zal blijven in Joh. 14:16. Wat we ook gedaan hebben, Zijn Geest blijft altijd bij ons. Zelfs als we Hem bedroeven, zelfs als we het rechte pad verlaten. Tot in eeuwigheid is tot in eeuwigheid, niet meer en niet minder. Gods genadegaven zijn onberouwelijk. Is dat niet geweldig?! We ontvangen de Heilige Geest niet omdat we Die verdienen, maar omdat we Die nodig hebben. David vraagt ook de vreugde van zijn redding te herstellen, te weten dat hij nog steeds de man is naar Gods hart, ondanks zijn zonden. En hij wil, denk aan gisteren, ondersteund worden door de Geest van vrijmoedigheid. Zodat hij (vers 15) anderen weer op het rechte pad kan brengen. God herstelt je bediening, door Zijn Geest Die in ons woont. Als grote mannen in zonden vallen, is het vaak met hun bediening gebeurd, dat is dus NIET bijbels. Als er oprecht berouw, schuldbelijdenis en vergeving is geweest, blijft diezelfde zalving op hun leven. Bid voor hen, opdat God door kan gaan met Zijn taak die Hij voor hen heeft!

Gods Geest blijft bij ons in eeuwigheid, geen vrijbrief om maar te zondigen, maar een zekerheid, dat wij, ondanks onze zwakheden, altijd weer een beroep op Hem kunnen doen. Hij lijkt misschien weggegaan, maar is er nog steeds, het feit dat we Hem niet merken ligt dan aan ons. Herstel je relatie met God, belijd je zonden en verheug je in Gods onberouwelijk genade!

(eerder verschenen op 15 november 2016)

—————————————Advertenties———————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s.——————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s