Weg ten leven


U maakt mij het pad ten leven bekend; overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht, lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd Psalm 16:11

– Lezen: Psalm 16

Vandaag gaat het weer over blijdschap. En weer moet ik zeggen dat niet de omstandigheden het zijn die bepalen of we al dan niet blij zijn. Ik zal de laatste zijn die zal erkennen dat het leven er niet voor kan zorgen dat je het helemaal niet meer ziet zitten. Dat de hoop je in de schoenen zinkt en er zelfs momenten zijn waarop je afscheid zou willen nemen van het leven. Ik heb mijn dieptepunten gehad… maar ik weet ook, dankzij Gods genade, dat Hij, zelfs in die momenten, bij me is geweest en me spaarde en bewaarde. En ik weet dat er geen andere, geen echtere blijdschap is, dan bij Hem alleen.

Daarom is deze Psalm ook zo mooi. David wordt belaagd, naar het leven gegaan, maar hij weet dat God hem niet aan het dodenrijk zal prijsgeven, maar dat hij zal leven en de grote daden Gods zal verkondigen.

David wist het pad ten leven, wij weten het nog beter, omdat Hij aan ons geopenbaard is: want de enige weg tot de Vader is de Here Jezus er is geen ander pad ten leven dan Hij.

Hij, Die weet wat het is om in de steek gelaten te worden door vrienden, familie, zelfs door Zijn hemelse Vader…. en Hij deed dat voor ons. In Zijn nabijheid is overvoed van blijdschap. Overvloed, meer dan genoeg. Zie je het niet meer zitten, lijkt het leven en de omstandigheden je te overspoelen, er is maar één Persoon waar je echt bij kunt schuilen: de Here Jezus. Hij weet waar we doorheen gaan, wat onze noden en moeiten zijn, Hij is er Zelf geweest. En Hij steunt je door Zijn Geest, Die in ons woont. Dan overspoelt Gods blijdschap je, tot overlopens toe. En kun je alleen maar zeggen: meer, Heer!

(Eerder gepubliceerd op 8 augustus 2018)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
de hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan gekeenden regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s