Geen woorden, maar daden


Mijn lieve kinderen, laten wij niet liefhebben met het woord of met de tong, maar met de daad en in waarheid. En hieraan weten wij dat wij uit de waarheid zijn, en zo zullen wij ons hart voor Hem geruststellen. Want als ons hart ons veroordeelt, God is meer dan ons hart, en Hij weet alle dingen.1 Johannes 3:18-20

Lezen: 1 Johannes 3:18-24

Ik heb het wel vaker aangehaald en vandaag is de tekst erop van toepassing. Niet is toeval, toch? Zo lag toen het accent op het gebruik van onze woorden, de taal die we bezigen. Vandaag is het accent dat onze woorden niet in tegenspraak moeten zijn met onze daden. Er schijnt eeen spreekwoord te zijn dat zegt: ik versta je woorden niet want je daden zijn zo luid. Met andere woorden, je kunt mooi praten maar er klopt niets van.

De leus van de betreffende voetbalploeg klopt dit jaar aardig. In de competitie nagenoeg ongeslagen en op de derde plaats voor de winterstop. Niet alleen praten, maar doen!

En dat zie je inderdaad veel te weinig bij ons christenen. We loven en prijzen God in de kerk en gaan naar buiten en veroordelen elkaar, als gelovigen, op bijzaken. Nog

Je herinnert je nog vast de discussie over kerstfeest…:-)

Maar het gaat erom dat we elkaar liefhebben. Ik geef Jullie een nieuw gebod, zei de Here Jezus, dat jullie elkaar liefhebben. En o, wat past verootmoediging dan ons allen. Want we gaan er allemaal mank eraan. Laten we als kenmerk weer die liefde krijgen, die alle verstand te boven gaat, en het doen zoals Jezus het deed: jezelf wegcijferen ten koste van de ander.

En als ons hart ons veroordeelt en we daardoor onze vrijmoedigheid kwijtraken, dan mogen we ook weer weten dat we een genadige God hebben. Hij vergeeft het ons, nog voordat we de misstap hebben begaan. Hij veroordeelt ons niet, Hij is meer dan ons hart. Er is geen veroordeling meer, weet je nog (Rom.8:1) God zegt: als je aandachtig luistert (is gehoorzaamt) en doet wat ik je zeg, dan zal ik je bovenmate zegenen. Wil je de zegen ervaren? Dan moet je gaan doen wat God zegt: de blijde boodschap verkondigen, de zieken genezen en de boze geesten uitdrijven, dat is liefde!

De toepassing van wat ware liefde is, vond plaats aan het kruis. God liet het niet bij woorden, maar voegde de daad bij het woord en stierf zelf, als Zoon, voor de zonden van de hele wereld. Dat is pas echte liefde. Laten we aan Hem een voorbeeld nemen.

Geen woorden, maar daden, Leve onze Here Jezus, en Zijn kerk is één

(Eerder gepubliceerd op 8 oktober 2016

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje:
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
De hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL. Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan gekeenden regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s