Vergelding


Barmhartig en genadig is de HEERE, geduldig en rijk aan goedertierenheid. Hij zal niet voor altijd ter verantwoording roepen, niet voor eeuwig handhaaft Hij Zijn toorn. Hij doet ons niet naar onze zonden en vergeldt ons niet naar onze ongerechtigheden. — Psalmen 103:8-10 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 103

Psalm 103 behoort wel tot de top 5 van mijn favoriete Psalmen. Iedere morgen proclameer ik de verzen 3-5 over mijn leven, maar ook dit gedeelte is zo ontzettend mooi. Het spreekt over de genade van God, over Zijn geduld met mensen, over de rijkdom van Zijn goedheid. Dat Hij niet voor eeuwig Zijn toorn handhaaft geven de volgende verzen aan waarom, want hoogte en breedte maken samen het kruis, waar Hij de zonde van de hele wereld vergaf. En Hij doet ons niet naar onze zonden en ongerechtigheden, want dan waren wij en iedereen met ons, al lang weggevaagd.

Deze strofe laat duidelijk de liefdevolle kant van God zien, getekend tegen Zijn rechtvaardige kant. Want zonde kan niet ongestraft blijven, daarom kwam de Here Jezus naar de aarde en betaalde voor jou en mij en voor een ieder, die gelooft.

Dat is Zijn goedheid en genade: het offer van Zijn eniggeboren Zoon. Genade is gratis,maar niet goedkoop: het had zijn prijs: het lijden en sterven van onze Heiland. Daardoor is er hoop voor de wereld, hebben we een boodschap van redding en verlossing en wil ik die zo graag uit (laten) dragen, ook door jou.

Daarom trainen we mensen in effectieve evangelisatie. Daarom hebben door ons getrainde mensen afgelopen weekend met 93 mensen het gebed om redding gebeden, op Curaçao, in Rotterdam en in Suriname. Moeilijk? Een meisje van 12 leidde alleen al 14 mensen tot de Heer! Is dat niet geweldig? En iedereen kan het! Grote reden tot dankbaarheid dus!

Omdat we zo’n geweldige boodschap hebben kan ik niet zwijgen, vind je het ook telkens in mijn stukjes terug, omdat er een wereld verloren gaat, omdat wij niet in actie komen. Laat je trainen bij de volgende SWAT en word een zielenwinner voor Jezus.

Want deze boodschap maakt het verschil waar mensen de eeuwigheid doorbrengen…. Gods geduldige genade. Die kan je toch niet voor jezelf houden?

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

2 gedachten over “Vergelding

  1. God’s zegen geliefden,
    Ik zou willen weten waar in Suriname de SWAT training voor effectieve evangelisatie wordt gegegeven en hoe ik ze kan bereiken.

    Bijvoorbaat dank en zegengroet,

    Lydia Jannasch

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s