Gezindheid


‘Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was,’

‭‭Filippenzen‬ ‭2:5‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Fil.2:5-11

Een discipel is iemand, die zijn Meester volgt en van Hem leert om uiteindelijk dezelfde dingen te kunnen als Hij. Dat zijn natuurlijk de geweldig mooie dingen als de tekenen en wonderen, waarin wij mensen ook trainen tijdens onze evangelisatie trainingen, waardoor er gisteren 21 mensen tot de Heer kwamen.

Maar het begint met je hart. Met je gezindheid. Daarmee begint Paulus deze beschrijving van de 7 vernederingen en de 7 verhogingen van de Here Jezus in Fil. 2.

Als Zijn hart niet goed was geweest, dan was het allemaal voor niets geweest, dan had Hij het niet eens gedaan. Hij wilde Zich opofferen voor de de wereld, omdat Hij die, net als Zijn Vader, zo ontzettend lief had. (Joh.3:16)

Het moet ook de liefde zijn, die ons dringt zoals Paulus ook ergen anders schrijft, (2Kor.5:14) en als we de liefde niet hebben, zegt 1 Kor.13. dan zin alle gaven en talenten uit hoofdstuk 12 en 14, niets waard.

Hoe krijg je dan die gezindheid? Er staat ‘laat’, dus je moet het toelaten. Want het is de Heilige Geest, Die je hart verandert, als jij dat toelaat.

Waarom zijn er eigenlijk maar zo weinig mensen echt met evangelisatie werk bezig of betrokken? Omdat hun hart er niet bij is. Ze niet wakker liggen van mensen die de eeuwigheid in de hel zullen doorbrengen. En men bezig is met hun eigen dingetjes en datjes en de focus van de kerk er niet op gericht is.

Maar om ons heen gaan er mensen verloren omdat wij niets doen…..

Omdat het niet ons ‘ding’ is…. Wel als het Jezus Zijn ding niet was geweest was Hij lekker bij Zijn Vader blijven zitten en hadden we nog allemaal voor eeuwig verloren geweest.

Ja, je kan voor gek staan, afgaan, maar wat is het een vreugde als er iemand, doordat jij bent uitgestapt jou na bidt in een gebed: Lieve Here Jezus kom in mijn hart…., dan springen de engelen op in de hemel en wij op aarde.

Dat is de gezindheid van Christus, Hij legde alles af, zodat wij alles zullen kunnen ontvangen en dat wil ik uitdelen aan de mensen om me heen. Door Doeltreffend voor ze te bidden *heb je ons gratis boekje al: www.doeltreffendbidden.nl)* en ze tot Jezus te leiden en ze met Hem in contact te brengen.

Vraag een zacht en bewogen hart aan de Heilige Geest en laat Hem je hart maken zoals dat van Jezus, vraag om die gezindheid en er gaat een wereld voor je open!

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s