Doodsbericht


Als wij nu met Christus gestorven zijn, geloven wij dat wij ook met Hem zullen leven. Wij weten toch dat Christus, nu Hij is opgewekt uit de doden, niet meer sterft. De dood heerst niet meer over Hem.  Romeinen 6:8-9 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom.6:1-14

We zijn dood, gestorven aan onszelf, als het goed is, met Christus gestorven en begraven (in de doop, vers 3) en opgestaan in een nieuw leven.

Net zo min als de Here Jezus dood bleef, bleven wij dat, we zijn opgestaan in dat nieuwe leven, wat we mogen leven nu in de kracht van de Heilige Geest.

De Here Jezus sterft niet meer, anders dan het dochtertje van Jairus, de jongeling van Nain, Lazarus en degene die bij de dood van Jezus zijn opgestaan, zij stierven nog een keer. Maar de Here Jezus is de Eerstgeborene uit de doden, Hij leeft en blijft leven.

Ook wij moeten nog eenmaal sterven, niemand weet wanneer, maar geestelijk gezien zijn we dood. In die zin heerst de dood niet meer over ons, het is de toegang geworden tot het leven in eeuwigheid met Hem.

Maar zijn we wel zo dood als we zouden moeten zijn? Hoe reageren we als anderen ons beledigen, afwijzen, of zelfs pijn doen? Als een bosje met vlooien, of als een dode? Ook hierin hebben we nog zoveel af te leggen, want het gaat niet ons ons, het gaat alleen om Hem, wij mogen leven, zoals een dode, als je daar iets slechts over vertelt reageert hij niet…. Dat mogen we leren, door schade en schande, maar met Christus gestorven, aan jezelf en opgestaan in een nieuw leven tot eer van Hem. Wat interesseert het je dan nog wat anderen over je vertellen? Laat ze lekker, jij bent dood, maar je leeft voor Hem, tot Zijn eer en voor Zijn glorie!

De dood heeft niet het laatste woord, over Christus de Gezalfde heeft hij geen zeggenschap meer, kon Hem zelfs niet vasthouden, omdat Hij onterecht gestorven was, want het loon van de zonde is de dood, dus als je niet zondigt, heeft de dood geen vat op je! Dus ook voor ons christenen, levend onder de zalving, geldt dat de dood niet meer heerst. We gebruiken hem enkel nog als toegangspoort naar het eeuwige leven!

Dood waar is je angel, de opgestane Heer heeft je verslagen achtergelaten, Hij leeft en wij met Hem

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s