Vrezen


De HEERE, uw God, moet u vrezen, Hem moet u dienen, aan Hem moet u zich vasthouden en bij Zijn Naam moet u zweren. Hij is uw lof en Hij is uw God, Die bij u deze grote en ontzagwekkende dingen gedaan heeft, die uw ogen gezien hebben. Deuteronomium 10:20 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Deut.10:10-22

Onze God is een Heilige God, geen watje en geen mietje. Hij is een verterend vuur en een jaloerse God. Hij duldt geen andere goden naast Zich. Geen andere liefdes. We vergeten dat soms wel is, als we alleen maar de nadruk leggen op Zijn genade, die natuurlijk ontzettend groot is. Maar daarnaast kon Hij de zonde ook niet ongestraft laten, omdat Hij ook rechtvaardig is. Dat is de reden dat Hij Zijn Eniggeboren Zoon naar de aarde zond om te sterven in one plaats.

Maar Hij is een blijft de Hoogheilige, de Almachtige, de Eeuwige, de Getrouwe. En wat is het dan toch telkens weer een groot wonder dat Die geweldige, soevereine God, een relatie wil hebben met ons, intiem wil zijn, heel dicht bij, en close. Dat Hij in ons wil wonen met Zijn Geest en ons wil en kan helpen bij alles wat we doen.

Dan wil je Hem toch dienen, jezelf aan Hem vasthouden en op Hem vertrouwen. Zweren wil zeggen dat je iets plechtig belooft, maar er op vertrouwt dat God Almachtig (El Shadai) je helpt om die belofte te houden. Wat jammer is het dan dat steeds meer mensen dat alleen maar beloven en het dus in eigen kracht moeten doen…. Ik heb gelukkig de Almachtige aan mijn kant, dus wat heb ik te vrezen?

Ik heb niemand meer te vrezen, dan Hem alleen, maar juist door die intieme relatie met Hem, de tijd die we saampjes doorbrengen, mag ik weten dat die Geweldige God, mijn Papa is, Die voor me zorgt, Die van me houdt.

Mijn eigen vader was een best wel strenge vader, maar rechtvaardig en altijd liefdevol. Zo mag ik ook mijn hemelse Vader ervaren. De God Die er altijd voor me is, altijd tijd voor me heeft en het beste met mij voor heeft. Waar ik ook ben, wat ik ook doe. Vrees is geen angst, vrees is diep ontzag, omdat we weten dat er niemand is zoals Hij, Hij de Allerhoogste is, maar ook de Dichtbijste. Geen goed Nederlands, maar je begrijpt wat ik bedoel. Hem wil je toch alles geven wat je hebt?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s