Belijden en nalaten


Wie zijn overtredingen bedekt, zal niet voorspoedig zijn, maar wie ze belijdt en nalaat, zal barmhartigheid verkrijgen. — Spreuken 28:13http://dawo.nl/?p=5005

Lezen: Spreuken 28:13-18

Voor veel niet gelovigen gelden de christenen, generaliserend gezien, als geniepige mensen, die de katjes in het donker knijpen. Huichelarij is een gave die men ons vaak toebedeelt,maar die zeker niet van de Geest is. De Here Jezus Zelf had een hekel aan huichelaars, zoals Hij de Farizeeën en Schriftgeleerden vaak noemde. Het hoort dan ook absoluut niet bij ons!

Als we dingen verkeerd doen, en daar zijn het Oude- en Nieuwe testament het met elkaar over eens, dan rest ons maar 1 ding: ze belijden en nalaten, ze niet meer doen. Je ervan bekeren heet dat. De leer van de hypergenade zegt dat dat niet meer hoeft,omdat  al onze zonden al vergeven zijn. En als je nu zondigt en je weet niet dat het zonde is, vergeeft God dan niet?

Wel, om in de heme te komen is er maar 1 zonde waar we ons van moeten bekeren: ongeloof. Want alleen zij die niet in Hem geloven gaan verloren, zegt Joh.3:16. Maar, willen we voorspoedig zijn, en daar is deze tekst heel duidelijk over, dan zullen we moeten afrekenen met zonden in ons leven. Ze aan God belijden en ze nalaten, er mee kappen, dus. Dat is simpel gezegd,maar wel waar. Zonden die je niet belijdt doe je veel sneller weer, dan die je beleden hebt. Natuurlijk kan het soms pittig zijn, zeker als we spreken over verslaving aan wat dan ook. Soms kan het helpen om ze ook aan elkaar te belijden, maar dan wel aan iemand die je volledig kunt vertrouwen en waarvan je weet dat je veilig bent. Te vaak lagen beleden zonden op straat….. schade is sneller veroorzaakt dan gerepareerd. Maar ook daar, het aan elkaar belijden, verbindt de Bijbel een zegen: belijd elkaar uw zonden opdat je genezing ontvangt, zegt Jacobus in hoofdstuk 5. Heeft iedereen, die ziek is, gezondigd, dan? Nee, dat staat er niet, maar het kan nooit kwaad om schoon schip te maken.

Belangrijk is dus dat we dat schip dan ook schoon houden. ndaarvoor hebben we nu, onder andere, de Heilige Geest, als Helper bij uitstek gekregen. Hij overtuigt ons van de dingen in ons leven die niet goed zijn en helpt ons daarna om op het rechte pad te blijven. Gaan we dan alsnog de fout in, geen probleem, we hebben een Voorspraak bij de Vader. Als wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven.

Verandert de situatie in je leven, op wat voor manier ook, vraag aan de Heilige Geest waar het aan ligt. Als het zonde is, belijd die dan, bekeer je ervan en ga weer terug de zegen in. Wij zijn geroepen voor een gezegend leven, laat dan ook niets je de zegen ontnemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s