Heiliging volbrengen


Omdat wij dan deze beloften hebben, geliefden, laten wij onszelf reinigen van alle bezoedeling van vlees en geest, en de heiliging volbrengen in het vrezen van God. — 2 Korintiers 7:1http://dawo.nl/?p=5003

Lezen:  2 Korintiers 6-14-7:1

We zijn heilig, heiligen, door ons geloof in de Here Jezus en omdat Zijn bloed ons gewassen en gereinigd heeft van alle ongerechtigheden. Dat is een onuitwisbar feit. Maar we leven in een zondige wereld, die ons telkens weer in de greep probeert te krijgen en ons probeert mee te lokken op het pad van de zonde. We hebben de belofte van God dat wij Zijn kinderen zijn en dat zullen we niet alleen zijn, we zijn het nu al. Maar daar hoort iets bij. Daar hoort bij dat we ons ook als kinderen van de Koning gedragen. Kind van God zijn heeft ook een verantwoordelijkheid. Heilig zijn betekent gewoon, dat je anders bent, afgezonderd, apart gezet. God wil dat de mensen aan ons merken, dat we anders geworden zijn, omdat we Hem hebben leren kennen (Ef.4:20) Daarom zegt Hij ook dat we ons moeten afzonderen van de wereld. In die tijd betekende dat dat je niet meer meedeed aan tempelprostitutie en andere onreinheid (het vlees) en aan afgodenoffers, waardoor je je openstelde voor boze geesten. In deze tijd betekent het dat we andere TV programma’s kijken en boeken lezen en ons niet inlaten met de dingen van geestelijke wereld, denk aan handlezen, horoscopen, praten met doden etc.

Als we God vrezen, een heilig ontzag voor Hem hebben, dan wìllen we ook anders zijn, dan kunnen we vaak niet anders. Niet met een in azijnzuur gedoopt gezicht, omdat je het toch wel leuk vindt, maar omdat het niet meer bij je past. Door de Heilige Geest, Die in ons woont, meer en meer de ruimte te geven, gaat Hij ons helpen om heiligen te zijn. Zodat we ook in de praktijk van het leven Kinderen van Koning, prinsen en prinsessen zijn. Waardig om Zijn Naam te dragen. Hij zegt niet voor niets: wees heilig, want ik ben heilig. Dankzij de hulp van Zijn eigen Geest kunen we dat ook. Want Hij legt ons nooit een last op die te zwaar voor ons zou zijn. Hij helpt het ons juist die te volbrengen. Maar wij kiezen, daar begint het! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s