YHWH Shalom


Moge de Heere van de vrede Zelf u voortdurend vrede geven op allerlei wijze. De Heere zij met u allen. — 2 Tessalonicenzen 3:16

woensdag 01 juni 2016 – 2 Tessalonicenzen 3:16

Lezen: 2 Tess. 3

Een van Gods namen in het Oude Testament is YHWH Shalom, de God van de Vrede. Shalom in het oude Testament is niet alleen de afwezigheid van oorlog, maar een totaal welbevinden. Je bevinden onder de zegen van de HERE.  Dat kunnen we zelf proberen te bewerkstelligen, maar dat is gedoemd te mislukken.Ddaarom eindigt Paulus ook zijn brief aan de Tessalonicenzen met de bede (Moge is aanvoegende wijs, heeft niets met toestaan te maken, maar dat moge gebeuren, dat het zal gebeuren) dat de God van de Vrede Zelf hen en dus ook ons, die vrede zal geven. Op allerlei wijze. Dus op de manieren die Hij uitzoekt.

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden aan die vrede verbonden. De eerste en belangrijkste is dat we Jezus kennen. Hij heeft er immers voor gezorgd dat we weer vrede met God kunnen hebben. Toen Hij stierf scheurde het voorhangsel in de Tempel van boven naar beneden. God zelf deed dat. De toegang is (weer) vrij. Hem kennen is vrede hebben met God, altijd, wat we ook gedaan hebben, weer terug kunnen keren. Nooit verwijten meer horen (Dat deed de Vader ook niet toen de verloren zoon terugkwam) en weer terugkomen in Zijn liefdevolle vader-armen.

Dat is de enig bron van onze vrede. Misschien heb je wel zo’n ‘unheimlich’ gevoel, lijkt het wel of je vrede gestolen is. Ga terug naar de plaats waar je die nog had, ontdek wat er is veranderd en maak het weer in orde.

Soms zeulen we zo lang rond, zijn we zo zielig met onszelf, terwijl we vergeten de oorzaak te zoeken. Vrede in de bijbel is niet de afwezigheid van oorlog, maar de aanwezig heid van God.

Hij wil ons Zijn vrede, Zijn Shalom, dat totale welbevinden geven, mild en overvloedig. Als je die op dit moment niet ervaart, zoek dan uit, wat het is dat die zegen blokkeert, ruim het op en ga er weer in staan. Zo eenvoudig kan het wezen. Makkelijker heeft Hij het niet kunnen maken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s