Alleen genade


Juich, hemel, en verheug u, aarde, bergen, breek uit in gejuich, want de HEERE heeft Zijn volk getroost, Hij zal Zich over Zijn ellendigen ontfermen. — Jesaja 49:13(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 49:7-13

Wie? Hemel en aarde en bergen

Wat? Worden opgeroepen om in zich te verheugen en in gejuich uit te breken

Waar? Overal, daar op de plaats waar zij zijn

Waarom? Omdat JHWH, de Eeuwige, Zijn volk, Israël, heeft getroost en zich over de ellendigen ontfermt

Wanneer? Dat heeft Hij al gedaan en dat doet Hij nog steeds en dat zal Hij blijven doen

Waarvoor? In breder perspectief zien we dat het hier gaat over de Knecht van de HERE en dat is Jezus. In Hem zijn alle profetieën vervuld en buiten Hem om is er geen redding, verlossing, vertroosting en ontferming te vinden.

Waartoe? Toen Jezus stierf aan het kruis en het uitriep: Het is volbracht! Werd ook deze profetie in gang gezet. En tot op vandaag is het allemaal alleen bij Hem te vinden. Voor Israël en de voor de wereld. Zoek het nooit om buiten regeltjes, verwacht het niet van joodse wortels. Verwacht het alleen van Hem. Laatst las ik weer ergens een stukje van mensen die er over liepen te denken om de besnijdenis weer in te voeren. Je komt dan weer onder de wet en die heeft alleen maar dood tot gevolg. Alleen door genade zijn we behouden, door het geloof, in Yehusa, in Jezus

Gebed: Dank U, Heer, dat ik niets hoef mee te brengen, dan Uw genade. Dat niet mijn mate van discipelschap, houden van wel of geen aparte dagen of feesten, mij redding brengt, maar alleen de genade van de Here Jezus Christus.

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s