Zuurdesem


Ik weet niet of je zelf wel eens brood gebakken hebt, maar als je het gist vergeet is je brood gegarandeerd mislukt. Het is maar een klein, maar onmisbaar ingrediënt, maar het heeft effect op het hele brood:

Nog een andere gelijkenis sprak Hij tot hen. Hij zei: “Het Koninkrijk van de hemelen lijkt op de zuurdesem, die een vrouw nam en in drie maten meel verborg, totdat alles doorzuurd was.”’
‭‭Matteüs‬ ‭13‬:‭33‬ ‭EBV24‬‬

Vroeger, maar ook nu zie je het steeds meer, gebruikte men geen gist, maar zuurdesem. Een deegje wat men liet fermenteren en daardoor een natuurlijk proces van gisting op gang bracht.
In de bijbel is het 9 van de 10 x negatief gebruikt en een beeld van de zonde. Daarom moest het brood wat men bij de uittocht maakte ongezuurd zijn, en maken gelovige Joden hun hele huis schoon voor pesach, er mag geen stukje desem te vinden zijn!

Maar hier is het kleine, nagenoeg nauwelijks zichtbare de eigenschap die Jezus gebruikt om het Koninkrijk der hemelen aan te duiden. Want hoe klein en onbelangrijk je functie ook lijkt te zijn, op school of op je werk, jij, als Kind van God, gevuld met de Heilige Geest kan het verschil maken.

Onze positiviteit kan de sfeer bepalen. Vergeet niet dat waar jij komt je de Heilige Geest meeneemt en Zijn aanwezigheid met je meedraagt.

Dat maakt het verschil, dat doorzuurt het hele geeg, dat maakt het luchtig en langer houdbaar, is de smaakmaker.

Wees je daarvan bewust en breng, in jouw omstandigheid, het Koninkrijk binnen!

Dank je wel voor het liken👍, delen en abonneren waardoor je me helpt je om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Of direct in Messenger: https://m.me/ch/AbaxKWXFdDOFPEgU/

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Plaats een reactie