Helm en zwaard


Nog twee onderdelen van Gods wapenrusting, die zo ontzettend belangrijk zijn: de helm en het zwaard

Zet de helm van de verlossing op en grijp het zwaard van de Geest, dat is het Woord van GOD.’
‭‭Efeziërs‬ ‭6‬:‭17‬ ‭EBV24‬‬

De helm van redding beschermt dus je hoofd, je denken. Het is de zekerheid dat je gered, behouden bent, zonder enige twijfel!

Ook hier zien we dat vele gelovigen, met name uit ortodoxe kringen, dit stuk uit het arsenaal niet ophebben en twijfelen. ‘ je kunt je dat toch niet zomaar toe-eigen? Nou en of wel, denk aan joh. 1:12: allen die Hem, de Here Jezus, aangenomen hebben heeft Hij macht gegeven om kinderen van God te worden! Geen twijfel mogelijk, geen DNA Onbekend! Laat je denken, je gedachten niet onbeschermd, wat daar vindt juist de strijd plaats!

En het Zwaard van de Geest, Gods Woord, is het enige echte aanvalswapen in deze wapenrusting, maar bijzonder effectief! Jezus versloeg satan met dit wapen tijdens de verzoeking in de woestijn. Het woordje wat hier voor Woord is gebruikt is Rhema, het gesproken woord, dus datgene wat uitgesproken wordt. Dat woord, de Schrift (Logos) werkt dus alleen maar als het uitgesproken wordt, zoals Jezus het deed: ‘Er staat geschreven’

Maar dan moeten we dat woord ook wel kennen. Daarom zijn we in januari ook gestart met het Bijbel Memorisatie plan. Ieder zondag een nieuwe tekst om je eigen te maken! Geef je op! En zorg dat je zwaard geslepen en onderhouden is!

Dank je wel dat je door dit te liken👍, te delen en je te abonneren me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Een gedachte over “Helm en zwaard

Plaats een reactie