Troon van God


Het grote verschil tussen religie en relatie is dat we altijd, zonder offers, kaarsjes, wierook of wat dan ook, vrijmoedig voor Gods troon in Zijn nabijheid kunnen komen om genade en barmhartigheid te vinden als we het moeilijk hebben:

‘Laten wij daarom met vrijmoedigheid naderen tot de troon van zijn genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden in een tijd van verdrukking.’
‭‭Hebreeën‬ ‭4‬:‭16‬ ‭EBV24‬‬

Het verschil tussen barmhartigheid en genade is dat barmhartigheid betekent dat je niet krijgt wat je verdient als je barmhartigheid ontvangt en bij genade dat je krijgt wat je niet verdient, als je die gevonden hebt!

En dat alles vrijmoedig kunnen ontvangen als we voor Zijn troon verschijnen. Deze intimiteit met God, je hemelse Vader, is ongekend, je kunt gewoon binnenlopen en in Zijn tegenwoordigheid komen, vertellen wat je dwars zit, je vragen, maar ook je twijfels uitschreeuwen, zonder dat er enige vorm van verwijt is. God valt daar niet van van Zijn troon. Hij is je Vader, Hij troost je, knuffelt en omarmt je, droogt je tranen omdat Hij zoveel van je houdt!

En dat alleen omdat het vandaag Goede Vrijdag is en het Goede vrijdag is geweest, omdat Jezus voor ons, aan het kruis , de toegang weer heeft hersteld, de prijs, voor altijd en eeuwig heeft betaald. Dat is mijn Koning, dat is Mijn Redder, Mijn Verlosser.

Wat een liefde!

Een gedachte over “Troon van God

Plaats een reactie