Heengaan


Nog even dan is het Goede Vrijdag en staan we stil bij het lijden en sterven van de Here Jezus, ook vandaag is dat al zo

De Mensenzoon zal heengaan zoals over Hem geschreven staat, maar wee de mens door wie de Mensenzoon verraden wordt. Het zou beter voor die mens zijn als hij niet geboren was.”’
‭‭Matteüs‬ ‭26‬:‭24‬ ‭EBV24‬‬


Je kunt je voorstellen dat de discipelen nog een beetje beschaamd zijn, in het Johannes evangelie lezen we dat Jezus hen net allemaal de voeten heeft gewassen. Iets waar iedereen zich teveel voor voelde.

En dan gaan ze aan de Seder maaltijd, een maaltijd die bol staat van de symboliek van Jezus lijden , geen wonder dat het onderwerp weer ter sprake komt maar ook het verraad. Hier zien we weer zo’n mysterie.

De profetieën over de Lijdende Knecht des Heeren, moeten worden vervuld, maar degene die het op zijn geweten heeft, Judas, krijgt eigenlijk nog een waarschuwing ⚠️ Het zou beter zijn als hij niet geboren was. Gods genade is altijd zo groot, maar we weten hoe het afloopt, hij zet door!

Zo zie je dat ondanks het feit dat het gepland staat, het ons niet van verantwoordelijkheid ontslaat of het wel of niet gebeurt. Er is altijd weer Zijn aanbod van genade.

Daarom is de enige zonde, die mensen uit de hemel houdt, die van ongeloof, Jezus niet aannemen als je Redder en Verlosser, dat is dus net zo erg als Hem verraden, omdat je dat aanbod niet aanneemt, maar jij beslist!

Nog nooit gedaan? Doe het nu! Het kan nog, het is nog niet te laat!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Een gedachte over “Heengaan

Plaats een reactie