Tevreden


‘Daarom doen we altijd ons uiterste best, zodat Hij tevreden over ons zal zijn. Het maakt daarbij niet uit of we hier in dit lichaam wonen, of bij de Heer wonen.’
‭‭2 Korintiërs‬ ‭5‬:‭9‬ ‭BB‬‬



Jezus belooft hen, die trouw zijn geweest en hebben gedaan wat Hij heeft gezegd, dat Hij hen zal verwelkomen met de zin: ‘‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer.” (Matteüs 25:21 HSV)

Dat heeft niets te maken met de genade, waardoor we alleen gered kunnen worden. Het heeft te maken met de eer die we zullen ontvangen als we Hem ‘welbehaaglijk’ zijn geweest. Als we Hem, om het populair te zeggen, plezier hebben gedaan, Hij van ons genoten heeft. En dat betekent niet dat we perfect moeten zijn geweest. Verre van dat, want dat zou weer een ontzettende druk op ons leggen. Nee, als we doen wat Hij vraagt, als we Hem volgen in de dingen doen, die Hij deed, dan geniet Hij al! Onze hartsgesteldheid is daarbij belangrijker dan het resultaat!

Zoals je kunt genieten van een tekening van je kind. Het ziet er niet uit, maar het heeft voor jou meer waarde dan de mooiste Rembrandt! Zo is ons willen volgen van Jezus al zo belangrijk voor Hem, ongeacht het resultaat. En omdat Hij het zo belangrijk vindt heeft Hij ons ook nog eens de Heilige Geest gegeven, om ons erbij te helpen.

Uitstappen in geloof, op iemand afstappen, met knikkende knieën en stotterend vragen of je voor hem of haar mag bidden, of ze Jezus al kennen en Hem willen aannemen: het zijn kostbare pareltjes in Zijn ogen. Want al dat gedaan wordt uit liefde tot Jezus, dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan! Daarom wil ik Hem welbehaaglijk zijn, met al mijn gebreken, opdat Hij geëerd wordt en mensen Hem gaan kennen!

Proclamatie: Ik stel er een eer in om Hem welgevallig te zijn!

Luistertip: Dit is mijn verlangen – Opwekking 570

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Een gedachte over “Tevreden

  1. Arie de volgende tekst is uit de willibordbijbel

    Willibrordvertaling 1975
    2 Korintiërs
    Hoofdstuk 5
    1Wij weten het immers: als de tent die onze aardse woning is, wordt neergehaald, heeft God voor ons een gebouw gereed in de hemel, een onvergankelijk, niet door mensenhand vervaardigd huis. 2Zolang wij in dit lichaam zijn, zuchten wij dan ook, vol verlangen naar de beschutting van onze hemelse woning, 3daar wij, eenmaal hiermee bekleed, niet naakt zullen staan. 4Wij die nog in deze tent wonen, zuchten en voelen ons bezwaard, omdat wij het nieuwe kleed zouden willen aantrekken zonder het oude af te leggen; dan zou dit sterfelijke meteen worden opgeslokt door onsterfelijk leven. 5God zelf heeft ons hiervoor gereedgemaakt, toen Hij ons de Geest gaf als onderpand. 6Daarom houden wij altijd goede moed. Wij zijn ons bewust dat wij, zolang wij thuis zijn in het lichaam, ver zijn van de Heer. 7Wij leven in geloof, wij zien Hem niet. 8Maar wij houden moed en zouden liever uit dit lichaam verhuizen om onze intrek te nemen bij de Heer. 9Daarom is onze enige eerzucht, hetzij thuis hetzij in den vreemde, Hem te behagen. 10Want allen moeten wij voor Christus’ rechterstoel verschijnen, opdat ieder het loon ontvangt voor wat hij in dit leven heeft gedaan, goed of kwaad.
    APOSTOLAAT IN DIENST VAN DE VERZOENING
    11Met deze vreze des Heren voor ogen trachten wij de mensen te winnen. Voor God zijn wij een open boek, en ook, naar ik hoop, voor u, als gij ons eerlijk wilt beoordelen. 12Wij gaan ons niet opnieuw bij u aanprijzen, wij willen u alleen de kans geven onze eer hoog te houden en hen van antwoord te dienen die hun roem zoeken in de schijn en niet in het wezen. 13Zijn wij ooit van zinnen geweest, dan was het voor God; zijn wij verstandig, dan is het voor u. 14De liefde van Christus laat ons geen rust, sinds wij hebben ingezien, dat Een is gestorven voor allen. Maar dan zijn allen gestorven! 15En Hij is voor allen gestorven, opdat zij die leven niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem die ter wille van hen is gestorven en verrezen. 16Daarom beoordelen wij voortaan niemand meer naar de oude maatstaven. En al hebben wij Christus ooit op zulke wijze beoordeeld, dan nu toch niet meer. 17Zo is dus wie in Christus is, een nieuwe schepping: het oude is voorbij, het nieuwe is al gekomen. 18En dit alles komt van God. Hij heeft ons door Christus met zich verzoend en het (apostelen) de dienst van die verzoening toevertrouwd. 19Ja, God was het die in Christus de wereld met zich verzoende: Hij telde de fouten van de mensen niet en ons gaf Hij de boodschap van de verzoening mee. 20Wij zijn dus gezanten van Christus, God roept u op door ons woord. Wij smeken u in Christus’ naam: laat u met God verzoenen! 21Hem die geen zonde heeft gekend, heeft God voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij door Hem Gods eigen heiligheid zouden worden.

    Like

Plaats een reactie