Reden 12: Gods koninkrijk breekt door


‘Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde.’Mattheüs‬ ‭6:10‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Mattheüs 6:9-13

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Reden 12: Gods koninkrijk breekt door

Wanneer mensen, die eerst nog niet geloofden, tot geloof komen, breekt Gods koninkrijk door. Dat is de 12de reden dat we verhoord gaan worden. Omdat dat er niets is wat God liever wil!

Veel mensen denken dat het koninkrijk van God, of der hemelen, de term die Matheus gebruikte, omdat hij voor de joden schreef, pas komt bij Jezus terugkomst. Maar niets is minder waar. Jezus zei dat het Koninkrijk nabij is, dichtbij, later zegt Hij dat het ìn ons is, nu al! En dat bewijst zich doordat we de zieken genezen, de duivels uitwerpen, en mensen tot geloof zien komen, onder andere door ons gebed!

Dus als we bidden: Uw koninkrijk kome, is dat niet alleen een “Maranatha”, maar ook een “hier ben ik, gebruik mij” gebed. Want God wil ons, jou en mij gebruiken om Zijn koninkrijk de demonstreren. Misschien snap je nu waarom één van de wapens van de geestelijke wapenrusting uit Efeze 6, de schoenen van de bereidvaardigheid van het evangelie is?!

Telkens als er iemand tot geloof komt, wordt satans rijk afgebroken, heeft het weer een dienaar minder! Daarom gaat God ons verhoren, omdat Hij wil dat Zijn Koninkrijk nù komt, vandaag, door ons! En Hij wil ons inzetten, jou en mij, en onze gebeden voor (nog) verloren mensen. Daar wil je toch aan bijdragen?

Gebed: Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschiede, door mij. Hier ben ik, Heer, gebruik mij voor Uw Koninkrijk en mijn gebed voor de mensen waar ik voor bid, opdat zij zullen worden gered! In Jezus naam, maan

Deze serie heet 13 redenen voor verhoring en is gebaseerd op het gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen van Lee E. Thomas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s