Gebrokenen van hart


Hij geneest de gebrokenen van hart, Hij verbindt hen in hun leed. — Psalmen 147:2-3

Lezen: Psalm 147

Wat kan dat ontzettend pijn doen, een gebroken hart. Wanneer de liefde, die je voor iemand hebt, niet wordt beantwoord, een relatie, waar je je met hart en ziel instortte ten einde loopt en misschien na jaren wordt verbroken. Ik heb het niet over kalverliefde, hoewel dat ook ontzettend pijn kan doen en het op dat moment het ergste is wat je kan overkomen. Ik heb het over de liefde van je leven.

Er blijkt iemand anders te zijn, wat je wel of niet vermoedde, vertrouwen werd beschaamd. Na lange of korte tijd is het onherstelbaar beschadigd en is de enige oplossing nog om uit elkaar te gaan. Dieptriest, zeker als er ook nog kinderen bij betrokken zijn. En het gebeurt zowel binnen als buiten de kerk en ik spreek uit ervaring.

Maar wat is het dan geweldig om deze Psalm te lezen, dat Hij ook je gebroken hart wil genezen, wil helen. En geloof me, als er iemand is , die weet hoe een gebroken hart pijn doet, dan is Hij het wel. Afgewezen, door duizenden , door miljoenen, die Zijn liefde, ultiem bewezen door het offer van Zijn Zoon, afwijzen, de schouders ophalen, het maar allemaal niets vinden.

Daarom kan Hij je bij uitstek, als beste troosten. Het helpt niet om Hem van al je misère de schuld te geven. Mijn oude, wijze moeder zei altijd in zo’n situatie: waar twee kijven, hebben twee schuld. En vaak is dat ook zo. Te weinig aandacht voor elkaar en dan ineens is er iemand die wel naar je luistert, aandacht voor je heeft en geeft, je complimentjes maakt en de vlam slaat in de pan, de klik is er. Hoe gevaarlijk is het. Daarom, zorg ervoor dat je niet alleen bent met iemand van het andere geslacht, hoe goed bedoelt en onschuldig van aard ook.

De tegenstand ligt op de loer om juist de huwelijken van christenen kapot te maken. En het lukt hem, ook van voorgangers en oudsten. Pas op, wees waakzaam, want ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen!

Maar als er schade is geweest, breng het bij Hem, laat je door Hem genezen. Wijs Hem niet af, maar stort je in Zijn veilige armen en laat je troosten. Want ook hier geldt dat het beter is op de HERE te vertrouwen dan op mensen (Ps..118:8) Doe dat dan ook, alle relatie therapieën ten spijt.

Want Hij alleen geneest, onvoorwaardelijk, omdat Hij echt van ons houdt!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

Doe ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

_________________________________________________________________________

Lees hier het verslag van onze evangelisatie actie van zaterdag 26 juni https://wp.me/p5NqWK-wZ

—————————————————————————————————— Bron: http://www.dagelijkswoord.nl

Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like  deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s