Licht van de wereld


Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.’ Johannes 8:12 HSV

Lezen: Joh.8:12-20

Wat is het toch heerlijk in deze zomertijd, ‘s avonds nog lang licht en je kunt, als het warm is nog lekker buiten zitten. Maar nog twee weken en dan gaan de dagen alweer korten. Daar merk je niet meteen iets van, maar eind augustus zie het ineens. Er zijn mensen, die daar last van hebben. Ze worden steeds chaggerijniger lijkt het wel.

Geestelijk gezien is dat natuurlijk veel erger. Iedereen, die de Here Jezus nog niet heeft aangenomen leeft in feite in de duisternis, in de macht van het rijk der duisternis, hoe aardig en vriendelijk ze misschien ook zijn.

Maar wij, die Hem hebben leren kennen als het Licht der Wereld, hoeven dus niet meer in die duisternis te wandelen, maar worden verlicht, we stralen gewoon, nou ja, een aantal van ons, want ook hier mis ik wel eens het nodige.

In de brief aan de Korintiërs leert Paulus ons dat er een bedekking is over hen die verloren gaan. Zij kunnen het licht, het Licht, niet zien. En Jezus zegt ook in Math.5:14, dat wíj het licht van de wereld zijn. Tenminste als we onze lamp niet onder de korenmaat zetten.

En het is natuurlijk zo, dat de Here Jezus, het Licht der wereld in ons woont, en wij Hem volgen, zoals de tekst ook zegt, dus dezelfde dingen doen als Hij deed, wij dat Licht zullen verspreiden, in woorden en daden. Want Hij is in ons en werkt door Zijn Heilige Geest, Die dingen in ons, waardoor we gaan stralen, schitteren. In het natuurlijke is het zo dat waar het licht aan gaat, de duisternis verdwijnt. Daarom moeten we ook niet een lichtje zijn in ons klein hoekje, maar een stralende bouwspot, die iedereen de weg naar Het Licht wijst. Laat zo Uw licht schijnen onder de mensen, is de opdracht uit Mat.5:16 opdat de Vader verheerlijkt wordt. Dat kan en mag natuurlijk alleen maar ons doel zijn. Maar wie wil dat nu niet?

Opfrisser.

— ————————————Mededelingen—————————————

 

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen——————————————————————————————————De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119—————————————————————————————————Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s