Licht van de wereld


Foto: Richard Oprins

Jezus nu riep en zei: Wie in Mij gelooft, gelooft niet in Míj maar in Hem Die Mij gezonden heeft. En wie Mij ziet, ziet Hem Die Mij gezonden heeft. Ik ben een licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft. — Johannes 12:44-46

Lezen: Joh.12:44-50

Kan je er ook zo van genieten, dat de dagen weer langer worden, eerder licht en later donker? Licht is een onmisbaar onderdeel van ons leven. Zelfs zodanig dat we zelfs de dagen verlengen door kunstlicht.

Maar of het nu van de zon komt, of van kunstlicht. Het is een gegeven dat, daar waar het licht aangaat, de duisternis verdwijnt.

Dat is ook in het geestelijke zo. Daar waar het Licht, de Here Jezus, aangaat, moet de duisternis wijken. Opnieuw, voor de derde keer in het Johannes evangelie, zie we dat Jezus het Licht genoemd wordt. Zo belangrijk vindt de Heilige Geest dat blijkbaar, die Johannes inspireerde dat zo op te schrijven. En ook in zijn eerste brief zegt hij, dat God Licht is en in Hem geen duisternis (1Joh.1:5)

En het is ook belangrijk, omdat het een gegeven is. Een gegeven omdat God en de Here Jezus (met de Heilige Geest) één zijn. Als Jezus het Licht is, is God de Vader dat ook, want wie Jezus gezien heeft, heeft Degene gezien, Die Hem gezonden heeft, de Vader dus.

En ook de Heilige Geest is het Licht, want Hij schijnt, door ons heen. Want de Here Jezus zei ook in Mat.5:14 dat wìj het licht van de wereld zijn. Des te meer ruimte wij geven aan de Heilige Geest, de rommel die dat schijnen in de weg staat, opruimen, des te meer wij zullen gaan schijnen.

De wereld leeft in duisternis, gevangen door de god van deze wereld, de satan, door leugens, intriges, het zaaien en verdeeldheid, ziekte en dood. Temidden daarvan kunnen wij het verschil maken, door ons licht, het Licht van Jezus, door Zijn woord, een lamp voor onze voet, te laten schijnen. Niet met een kaarsje, maar met een bouwspot. Want waar wij ons licht laten schijnen, verdwijnt de duisternis en dat is niet alleen wat wij willen, maar bovenal wat Hij wil, door ons heen. Schijn ze!

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen!
——————————————————————————————————————————————————————
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s