Resultaten uit het verleden…


Mijn ziel, keer terug tot uw rust, want de HEERE is goed voor u geweest. — Psalmen 116:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 116

Ik ben mijn laatste week ingegaan. Bij For Farmers. Zo meteen stap Ik weer in de auto om een dikke 160 km af te leggen en morgen weer pas thuis te komen. Donderdag herhaalt het ritueel zich weer, met aan het eind een afscheidsetentje. Dan begint een periode van onzekerheid aan de ene kant, maar vol vertrouwen aan de andere kant.

Want al eerder heb ik mogen ervaren dat God zorgt en dat Hij bij ons is en we niets tekort zullen komen. Daarom was de tekst van vanmorgen ook zo mooi en toepasbaar.

Want wat God in het verleden deed zal Hij ook nu doen. Daarom zijn we ook niet bang, bevreesd of wat ook voor de toekomst, omdat we weten dat het goed komt, Hij zorgt.

En omdat we weten dat Jezus Christus gisteren en heden Dezelfde is, tot in eeuwigheid, geldt wat bij menig beleggingsfonds staat juist niet. Dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Bij Hem dus wel!

Want Hij is de Grote Onveranderlijke. Dat heeft de Palmist ook ervaren. Hij maakte heel wat mee, lag in de banden van de dood, riep de HERE aan en die redde hem. Daarom spreekt hij dat vertrouwen ook nu uit en maant hij zijn ziel tot rust.

De Naardens vertaling vertaalt het zo moo: de Ene heeft het voor u volbracht. En dan denk je meteen aan Golgotha, waar de Here Jezus dat uitriep, vlak voordat Hij de geest gaf: Het is volbracht. En het is door dat volbrachte werk, dat ik er niets meer aan toe hoef te voegen, omdat het klaar is. Ik mag er op pleiten, ik mag erop vertrouwen, het is klaar.

Dat is het geweldige van het christelijke geloof. Niets van wat ik doe brengt verandering in zijn genade.

Daarom zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet, omdat we een God hebben, Die leeft en voor ons zorgt en niet alleen voor ons natuurlijk, net zo goed voor jou.

Het enige wat Hij vraagt is vertrouwen, wat hetzelfde is als geloof. Want al wat niet uit geloof is, is zonde, zegt de Bijbel. Ik geloof en vertrouw, want wat Hij gisteren deed zal Hij ook morgen doen en overmorgen en tot in eeuwigheid, amen.

________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s