Missie


Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is.  Lucas 19:10 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Luka 19:1-10

In het kort is dit de missie van de Here Jezus, opgetekend na het mooie verhaal van Zacheus. Er was nogal wat commotie, toen de Here Jezus hem naar beneden riep, vanuit de boom waar hij zich verborgen hield en in zijn huis wilde zijn. Want daar wilde men niet zijn, in het huis van een tollenaar, iemand die belasting inde namens de onderdrukker en daar zelf nog wat bovenop deed, uit winstbejag.

Maar opnieuw zien we dat de Here Jezus niemand afwijst, maar dat Hij wenkt. Want bij Hem is acceptatie, geen afwijzing. We kunnen nog zoveel van Hem leren! Hij sloot niemand uit, sterker nog, Hij zocht ze op. Hij moest door Samaria gaan voor de vrouw bij de put en nu hier weer, in Jericho, bij Zacheus. En die kon zich nog zo goed verstoppen, Hij vond hem.

En zoals Hij gezonden is, zijn wij gezonden, om het verlorene te zoeken. We kunnen wachten totdat ze onze kerken gaan binnenlopen, maar dat zal sporadisch zijn. We kunnen voor hen bidden, ons gratis boekje Doeltreffend Bidden voor verloren mensen, te bestellen www.doeltreffendbidden.nl, helpt je daarbij, iemand zal het ze toch moeten vertellen! Een van de gebeden uit dat boekje is ook dat er open deuren komen, opdat men in contract met mensen, die ze het evangelie uitleggen, dat je bidt voor een goddelijk geplande ontmoeting voor de mensen op je gebedslijstje.

Maar durf jij vandaag aan Hem te vragen of Hij jou een open deur wil geven, op school, je werk, in de super, waar dan ook? Want je kunt het ook zo invullen:

Ik ( vul hier je eigen naamin), ben gekomen om het verlorene te zoeken en te redden ……

Dan wordt het een spannende dag vandaag, maar zeker de moeite waard! Zijn missie is onze missie, want we zijn gezonden, zoals Hij, met dezelfde Heilige Geest!

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s