Verleiden


Mijn zoon, als zondaars jou willen verleiden, bewillig er dan niet in. — Spreuken 1:10 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 1:1-7

Ach, iedereen doet het toch? Een veel gehoord argument om de dingen te doen, die eigenlijk niet goed voor je zijn. Zonden noemt de Bijbel dat. En ze maken dat je je doel mist, of gaat missen. En het ligt zo gemakkelijk op de loer, je bent zo gestruikeld. En dan is Leiden in last. De duivel wil niets liever dat je dat doet en zal alles in het werk stellen om het te laten gebeuren. En als iedereen het doet, wat kan het dan nog voor kwaad?

De Bijbel waarschuwt hiervoor, zeker in het boek Spreuken kom je dit vaker tegen. Het begint met luisteren, dan kom er een zaadje in je denken en voor je het weet is het gebeurd. Maar dan komt het aan op karakter. Kan je de verleiding weerstaan? Bied je weerstand? Of laat je alles maar zijn beloop?

Het advies van de schrijver van Spreuken is om er niet in te bewilligen, niet in mee te gaan. En dan ben je misschien spelbreker, jammer dan.

En ben je toch mee gegaan? Geen nood, er is altijd vergeving, wat er ook is gebeurd, want Gods genade is groter dan onze zonde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s