Rijke mate


Die heeft Hij in rijke mate over ons uitgegoten door Jezus Christus, onze Zaligmaker.  Titus 3:4-6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Titus 3:1-11

We hebben allemaal de Heilige Geest ontvangen. Op het moment dat je tot geloof komt en de Here Jezus uitnodigt in je hart is Hij daar, de Geest van de Vader en van de Zoon. Maar daarna wil Hij meer ruimte dan alleen je hart, Hij wil je helemaal. Als je je daar voor openstelt vult Hij je helemaal. Dat noemen we doop in de Heilige Geest en is dus een tweede ervaring, na je bekering, alhoewel die soms ook samen kan vallen, denk aan Cornelius (Rom.10)

Je wordt dat bekrachtigd om een effectieve getuige van Jezus te zijn (Hand. 1:8) en de gaven van de Heilige Geest gaan werken in je leven. En je hebt die Geest, zegt onze tekst van vandaag, niet met maar een beetje ontvangen, nee Hij is in rijke mate over ons uitgestort. Dus niet een beetje motregen, of een paar druppeltjes, nee een plensbui. Waardoor je doorweekt bent, het zit in al je poriën en het moet eruit. Als je meer van de Geest wilt, zul je er op uit moeten, want dan gaat het pas stromen. Een kerk, die vraagt om meer kracht, maar er niets mee doet, krijgt het niet, want het heeft geen zin. Pas las je gaat bewegen in de stroom van de Heilige Geest, ga je ontdekken dat je Hem hebt ontvangen en zul je meer van Zijn kracht ervaren.

Vraag daarom vandaag of Hij je opnieuw wil vervullen en mensen op je pad brengt, die je over Jezus kunt vertellen, of waarvoor je genezing kunt uitspreken of andere werken van het koninkrijk, zoals woorden van kennis etc. kunt demonstreren. Want het Koninkrijk van God is een koninkrijk van Kracht, Dunamis, van de kracht van de Heilige Geest en niet de slappe hap, die het nu vaak is. We mogen leven vanuit en in die kracht.

Dan zal geen ziekte meer de macht hebben onze geliefden te roven, zullen de demonen moeten wijken en zal Gods koninkrijk zichtbaar worden, doordat zielen worden gered voor de eeuwigheid. Verlang jij ernaar? Ikke wel, ik wil meer, er is altijd meer, want Hij heeft de Geest in rijke mate over ons uitgestort en ik wil er geen druppel van missen! Jij dan?

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl/

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl/

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s