Rechterstoel 


Want met dit doel is Christus ook gestorven en opgestaan en weer levend geworden, dat Hij zowel over doden als levenden zou heersen. U echter, wat oordeelt u uw broeder? Of ook u, wat minacht u uw broeder? Wij zullen toch allen voor de rechterstoel van Christus gesteld worden. — Romeinen 14:9-10 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom. 14:1-13

Als je deze tekst leest zou je haast denken dat Paulus ons volgt op Facebook en andere sociale media. De ene discussie na de andere over de meest uiteenlopende onderwerpen. En ze gaan er niet zachtzinnig aan toe. Zodra iemand ook maar iets afwijkt van wat men vindt, is het meteen een dwaalleraar en moeten we hem of haar mijden, of we ontvrienden ze gewoon, simpel als wat. Ook ik ontvriend mensen, die een uitgesproken mening hebben over bepaalde geestelijke leiders, die de Kundalini geest zouden hebben, simpelweg omdat men valt of manifesteert als er voor hen gebeden wordt. Te kort voor de wagen, gebaseerd op jaloezie. Je gedachten er niet door laten bevuilen. 

Oordelen, het gaat hier over mensen die bepaalde dingen wel of niet eten, maar ook of je wel of niet een bepaalde dag moet houden. Paulus laat het in het midden. Het gaat maar over een ding wat echt belangrijk is: zijn wij van de Here, zijn we gekocht en betaald met Zijn dierbaar bloed? Want dat en dat alleen doet ons aan de hemelse rechtbank ontkomen. We komen wel voor de rechterstoel van Christus te staan, maar er zal geen veroordeling meer zijn, als we in Christus Jezus zijn (Rom. 8:1) Dat en dat alleen houdt ons uit het oordeel en brengt ons in de hemel. Natuurlijk moeten we waakzaam zijn en allert, maar ons daarbij niet laten leiden door onze tradities en zeker niet door onze emoties, maar door de Heilige Geest. Hij en Hij alleen is onze leidsman en helpt ons, door de gave van onderscheiding, waar we voor op moeten passen. Iedereen zal geoordeeld worden en voor de rechterstoel van Christus komen te staan. Maar wat is het dan geweldig om te weten wat opwekking 675 zo mooi zegt: ‘Mijn rechter is mijn Redder, mijn Verlosser pleit voor mij’ We hebben dus niets te vrezen in dat opzicht. Maar weet wel, dat met het oordeel waarmee wij oordelen, we ook geoordeeld zullen worden, en met de maat waarmee wij meten, we ook gemeten zullen worden. Ik bedenk me tegenwoordig wel 10 x als ik ergens op wil reageren en dan haal ik het toch soms nog weg….

Laten we elkaar in liefde behandelen en samen gaan werken, kijkend wat ons bindt en niet wat ons scheidt. Dan zullen we samen straks de knieën buien en de tongen belijden dat Jezus Christus Heer is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s