Grote schoonmaak


Grote schoonmaak

Opfrisser met de 7 w’s
Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid. Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.2 Korintiers 3:17-18

Wie? De heilige Geest, uitgaande van de Vader en de Zoon, die Heer is, zoals Zij dat zijn

Wat? de Geest is ook Heer, Kurios, het woord wat eigenlijk voor keizer staat. Als Hij er is, is er vrijheid.

Waar? Waar Hij is, of zoals Derek Prince het zegt: waar Hij Heer is, dus waar wij Hem die gelegenheid geven, daar zullen wij vrijheid ervaren.

Waarom? De Heilige Geest is een gentleman, Hij zal nooit ongevraagd binnen komen, maar Hij popelt van verlangen om ons te vervullen, in ons te wonen en ons bekwaam te maken, met name voor de grote opdracht (Hand. 1:8)

Wanneer? Hoe meer ruimte wij voor Hem maken, hoe meer Hij ons zal kunnen vullen. Maak dus grote schoonmaak en ruim alle rommel op, laat de heilige Geest toe in alle kamers, kasten e.d. van je leven, laat Hem daar Heer zijn.

Waarvoor? Dan zul je die vrijheid ervaren, dan is er geen dwang meer van het houden van de wet, maar dan doe je dat als het ware vanzelf.

Waartoe? Dan gaan we steeds meer op Jezus lijken, door de vrucht van de Geest, die in ons groeit, op Zijn karakter en door de gaven van de Geest op Zijn werken (Joh..14:12) dan weerspiegelen we Hem, als mensen naar ons kijken en zullen ze Hem leren willen kennen.

Gebed: U bent welkom, Heilige Geest, in alle kamers van mijn leven. Vul mij, vervul mij en maak woning in mij, zodat ik Uw Tempel kan zijn. Verander mij totdat ik ben naar Uw wil en op Jezus ga lijken. Ik zie er naar uit, dank U dat U komt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s