Bemoedigd om te bemoedigen


‘Hij bemoedigt ons in al onze moeilijkheden. Daardoor kunnen wij ook weer andere mensen bemoedigen die in moeilijkheden zijn. We bemoedigen hen met dezelfde bemoediging waarmee wij zelf ook door God zijn bemoedigd.’
‭‭2 Korintiërs‬ ‭1‬:‭4‬ ‭BB‬‬

Het woordje dat hier vertaald is met bemoedigen, andere vertalingen vertroosten, is hetzelfde woordje wat gebruikt wordt om de Heilige Geest te beschrijven: parakleitos, maar dan de werkwoordsvorm : para-kalein

Hij is dus de grote Bemoediger, als we het moeilijk hebben, verdrukt worden omwille van ons geloof en het uitdragen ervan. Als je verder leest zie je dat de context is.
En je hebt het dan nodig om bemoedigd te worden door God Zelf, want je steekt je nek uit voor Hem!

In het kader van onze ‘31 dagen ‘Schuddend Gebed uitdaging’, zagen we al dat de apostelen moesten lijden, zowel mentaal als fysiek, omdat ze Jezus de Opgestane hadden verkondigd, door woord en daad en dat mensen massaal tot bekering kwamen.

Maar in plaats van in te dammen, vroegen ze juist om meer vrijmoedigheid! En ze verheugden zich dat ze konden lijden, om Zijn naam.
Jezus zelf had tenslotte gezegd dat een dienaar niet meer is dan zijn meester.

Hoe komt het dan dat wij die verdrukking niet echt meer kennen? Omdat we ons niet meer onderscheiden van de massa, omdat we liever schutkleuren dragen ipv de mantel der gerechtigheid, omdat we er niet meer voor uitkomen ‘Geheel Anders’ te zijn!

Bij mijn laatste werkgever noemden men mij wel eens een ‘Jehova Getuige’ omdat ik mij niet schaamde voor het Evangelie en daar dus van getuigde en regelmatig bad voor mensen. Maar God bemoedigde mij weer en gaf me er de kracht voor!

Zo mogen we bemoedigd zijn, aangevuurd, door de Heilige Geest om ook anderen aan te vuren, om niet op te geven, maar juist als het moeilijk is, door te zetten. Zonder strijd geen overwinning!

Dank je wel dat je me, door dit bericht te liken👍, te delen en je te abonneren, helpt om het goede nieuws te verspreiden!

Heb jij je al opgegeven voor de 31 dagen ‘Schuddend Gebed’ uitdaging? Klik op de link!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Plaats een reactie