Word vervuld


We blijven nog even in de sfeer van Pinksteren, in sommigen gebieden wordt zelfs de derde Pinksterdag gevierd! Zagen we gisteren dat er een tweede vulling met, of van de Heilige Geest kan zijn. Vandaag krijgen we de opdracht om eigenlijk constant vervuld te zijn:

Bedrink je niet aan wijn die je losbandig maakt, maar wees vervuld met de Geest.’
Efeziërs‬ ‭5‬:‭18‬ ‭EBV24‬‬

Allereerst even kijken naar de vergelijking: bedrink je niet aan wijn, waarom zegt Paulus dat hier, omdat sommige vervullingen kunnen lijken op dronkenschap. Denk aan wat de mensen zeiden op de eerste Pinksterdag: ‘ze zijn vol zoete wijn’ Het kan soms voorkomen dat je zo geraakt bent door Gods geest, dat je niet meer op je benen kunt blijven staan, dubbel ligt van het lachen en gewoon waggelt onder de kracht, Die op je is. Het gevolg is dan dat je alle controle kwijt lijkt te zijn, but don’t worry: God is in control!

En dan dat ‘wees vervuld’, dat is dus een opdracht, geen optie. Een opdracht om paraat te zijn, om ieder moment van de dag te kunnen getuigen in de kracht van de Heilige Geest. De werkwoordsvorm plērousthe ‘word vervuld’ drukt voortduur uit, anders dan methuskesthe ‘word dronken’ aan het begin van dit vers. Het gaat erom dat het leven van de gelovigen steeds vol is van de Geest (vgl. WV ‘laat u bezielen door’).

Dat is dus niet eventjes, voor een keer, nee constant, iedere dag weer.

Daarom die ‘Schuddend Gebed’ uitdaging van gisteren om zeker een maand lang, iedere dag, dat gebed uit Hand. 4:29-30 te bidden. Omdat we Hem nodig hebben, de Heilige Geest, iedere dag opnieuw en we het niet in ons eendje 🐥 hoeven doen: Hij is erbij! Mijn dagelijks gebed is:

Heilige Geest van God, kom op mij en vul mij opnieuw en breng mensen op mijn pad die ik het evangelie kan vertellen in woorden, werken en wonderen!

Dank je wel dat je me, door dit bericht te liken👍, te delen en je te abonneren, helpt om het goede nieuws te verspreiden!

Heb jij je al opgegeven voor de 31 dagen ‘Schuddend Gebed’ uitdaging? Klik op de link!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Een gedachte over “Word vervuld

Plaats een reactie