Begin van wijsheid


Je hoort soms iemand wel eens verzuchten: ‘Wat is wijsheid?’ als ze voor een moeilijke beslissing staan. Wel, dit is het begin in ieder geval:

‘De vrees voor de HEERE is het begin van wijsheid, kennis van de Hoogheilige is het begin van inzicht.’
‭‭Spreuken‬ ‭9‬:‭10‬ ‭EBV24‬‬

En ‘Vrees voor de HEERE’, Jahweh, heeft niets met angst te maken, maar met diep ontzag voor Hem! Het tweede gedeelte is weer een soort van herhaling, maar dan anders gezegd, het kennen van de Hoogheilige is het begin van inzicht!

Dus ontzag voor God en het kennen van Hem, of het Hem erin kennen, duidt dus op een relatie met je Schepper en de Heilige Geest, Die ons in alles wil helpen en ons met raad en daad terzijde wil staan. Die ‘Helper, groot van kracht’ is te allen tijde beschikbaar en kan ons voor zoveel verkeerde beslissingen behoeden. We moeten Hem alleen raadplegen èn doen wat Hij zegt! Want als we Zijn raad in de wind slaan, komt het niet goed. Dat heeft weer te maken met dat diepe ontzag.

De Heilige Geest is de Wijsheid, iemand zei ooit eens als je in dit boek in plaats van wijsheid, Jezus leest, krijgt het het karakter van een grote lofzang op Hem!

Zoveel dingen in mijn leven zouden zo anders zijn gegaan als ik het eerst met Hem had afgestemd en/of had geluisterd naar die drang om iets wel of niet te doen!

Maar het is nog niet te laat, vanaf vandaag kunnen we ermee beginnen!

Wat is wijsheid? Ken Hem in je problemen, hoe klein misschien of juist hoe groot en luister met je oren en met je daden! Succes verzekerd! Doen ?

Dank je wel dat je door dit te liken👍, te delen en je te abonneren me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Of direct in Messenger: https://m.me/ch/AbaxKWXFdDOFPEgU/

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Een gedachte over “Begin van wijsheid

Plaats een reactie