Slapen 😴 in oogsttijd


Voor de deelnemers van het Groeijaar van Royal Mission, die wij als mentor mogen begeleiden was er de opdracht om vanaf Spreuken 10 een soort levensspreuk te kiezen. Terwijl we dat behandelden voel mijn oog op deze tekst:

‘Wie in de zomer verzamelt, is een verstandige zoon, wie in de oogsttijd diep slaapt, is een zoon die beschaamd maakt.’
‭‭Spreuken‬ ‭10‬:‭5‬ ‭HSV‬‬

En aangezien we de dagtekst van vandaag al een paar weken geleden behandeld hebben nu dus deze.

Uiteraard gaat die in eerste instantie over de landbouw. Maar de metafoor is duidelijk. De Here Jezus gebruikt hem zelf als het gaat om mensen die nog gered moeten worden. In Johannes 4:35 worden er opgeroepen om onze ogen op te slaan en te zien dat de velden wit zijn, rijp voor de oogst. En in Mat.9:37 en Luk.10:2 zegt Jezus dat de oogst groot is, maar de arbeiders weinig en dat we moeten bidden dat de Heer van de oogst arbeiders uitstoot, uitdrijft, dus met kracht, in de oogst.

Waarom? Omdat we met zijn allen nog liggen te slapen 😴. Terwijl er om ons heen dagelijks nog mensen verloren gaan omdat ze Jezus nog nooit hebben aangenomen.

Uit onderzoek blijkt dat nog geen 5 % van alle christenen wel eens getuigt over het geloof, laat staan iemand tot Jezus leidt! We slapen lieve mensen! Kom in actie! Wees wijs en wordt een zielenwinner. Niet iedereen is een evangelist, maar iedereen kan iemand tot Jezus leiden

Met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Challenge leren we je in drie weken tijd hoe voor verlorenen te bidden, hoe je kort en krachtig je getuigenis geeft en hoe je iemand tot Jezus leidt. Ook hier daag ik je uit om het te gaan doen! Wordt wakker en haal die oogst binnen!

Dank je wel dat je door dit te liken👍, te delen en je te abonneren me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

En zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Of direct in Messenger: https://m.me/ch/AbaxKWXFdDOFPEgU/

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Een gedachte over “Slapen 😴 in oogsttijd

Plaats een reactie