Brullende leeuw


Dat de geestelijke wereld een realiteit is zagen we gisteren al. Ook Petrus, in zijn eerste brief waarschuwt voor degene die gekomen is om de boel te vernietigen:

‘Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. Bied weerstand aan hem, vast in het geloof, in de wetenschap dat hetzelfde lijden ook aan al uw broeders in de wereld opgelegd wordt.’
‭‭1 Petrus‬ ‭5‬:‭8‬-‭9‬ ‭HSV‬‬

En hij geeft meteen ook de oplossing: weerstand bieden!

Ik hoor soms mensen wel klagen dat ze met geestelijke strijd te maken krijgen. Verblijd je, zegt Jacobus. En zelfs de Here Jezus kreeg er, direct na Zijn doop in water en in de Heilige Geest, mee te maken in de woestijn, waar Hij vol van de Geest in werd geleid, Maar Hij keerde vol van Geest én kracht eruit terug om Zijn bediening te beginnen!
Want van weerstand bieden word je sterk, in de sportschool ga je ook steeds met zwaardere gewichten trainen 💪 om je spieren te ontwikkelen!

En nog even over die leeuw, 🦁 er staat niet dat de duivel een brullende leeuw is, maar dat hij als een leeuw rondgaat. Wat als Jezus zegt dat Hij, bij Zijn hemelvaart álle macht heeft dan heeft de duivel dus niks meer. Hij is openlijk ontwapend en te schande gemaakt ten toongesteld, zegt Kollosenzen 2:15.
De wapens, diehij heeft krijgt, hij van ons: onze angst, onze lust, onze trots en onze bezorgdheid (vers 7)

We moeten hem zeker niet onderschatten, maar ook niet overschatten.
Nuchter en waakzaam, dat is het motto en alert. Opdat hij ons niet verrast. Maar als wij onze autoriteit in Christus weten en gebruiken is hij banger voor ons dan wij voor hem zouden moeten zijn.

En als je nooit strijd ervaart kan je je misschien wel afvragen of je wel de goede kant opgaat. Want als je geen gevaar voor hem bent laat hij je wel met rust….

Dank je wel voor het liken👍, delen en abonneren waardoor je me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! en zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Plaats een reactie