VERHEF U


‘Verhef U boven de hemel, o God, en Uw eer over de hele aarde,’
‭‭Psalm‬ ‭108‬:‭6‬ ‭HSV‬‬

Het woord wat hier vertaald is met ‘Verhef U’ heeft in het Hebreeuws de betekenis ‘ Ontwaak’ Alsof God ligt te slapen! En waarom? Vers 9 zegt ‘opdat Uw beminden worden gered’

Er is dus een nood, waarschijnlijk over het land, dat God aan het volk Israël beloofd heeft. Onmiddellijk denken we aan de huidige situatie waarin de Palestijnen aanspraak maken op het land dat God aan Abraham, Isak en Jakob beloofd heeft. Ook nu is deze psalm dus actueler dan ooit!

Maar ook in je eigen situatie kan je het uitroepen naar God, omdat je in nood zit en Hem niet ervaart.

Slaapt Hij? Is Hij de grote Afwezige. We weten uit een andere psal dat de Besarder Israëls sluimert noch slaapt, dus Hem wakker maken hoeft niet.

Jezus sliep, ontzettend vermoeid, tijdens de storm op het meer, en was geïrriteerd omdat de discipelen zelf niet hun autoriteit gebruikten om de storm te stillen.

Misschien is het tijd om je eigen verantwoordelijkheid te nemen over het probleem waar je mee worstelt en te gaan staan in de autoriteit die God ons gegeven heeft, als Zijn discipelen, om op slangen en schorpioenen tecstaan en over de hele legermacht van de vijand! (Luk.10:19)

Kunnen we God niet om hulp roepen dan? Natuurlijk wel, de naam parakleitos betekent juis zoveel als Degene die erbij geroepen wordt. Maar wees je ook bewust dat we die Opstandingskracht ontvangen hebben om te gebruiken! Dan komt Hij juist in actie!

Dank je wel voor het liken👍, delen en abonneren waardoor je me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! en zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Plaats een reactie