Hoe kan je de Wet vervullen?


Natuurlijk zijn we gered door genade, door het geloof, en niet meer onder de wet. Maar dat houdt niet in dat we niets meer met Gods wet te maken hebben. Zijn leefregels zijn juist gegeven om in een wetteloze wereld orde te scheppen. In de brief aan de Galaten geeft Paulus ons dit antwoord:

‘Draag elkaars lasten, en vervul zo de wet van Christus.’
‭‭Galaten‬ ‭6‬:‭2‬ ‭HSV‬‬w was

Elkaars lasten dragen. Dat is de ander helpen als die het moeilijk heeft. Samen verantwoordelijk dragen voor elkaar. En niet opscheppen over wat je doet, gewoon in alle nederigheid en gedreven door de liefde. Het ‘een ieder voor zich en God voor ons allen’ is zeker geen schriftgedeelte. Het is gebaseerd op egoïsme en mag in de gemeente van God niet voorkomen.

Dat we ons er niet te gemakkelijk van af moeten maken en de ander al het werk moeten laten doen, bewijst vers 5, waar juist weer staat dat ieder zijn eigen last moet dragen. Dat lijkt tegenstrijdig, maar is juist gegeven om je op je eigen verantwoordelijkheid te wijzen. Want ook al wordt er bijgesprongen als je het moeilijk hebt, je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen pakje

En samen met de Helper, die wacht tot Hij erbij geroepen wordt, kunnen we alles aan, toch?

Dus let op elkaar en help daar waar nodig. Niet omdat het moet, maar uit liefde, dan vervul je de wet. Want liefde faalt nooit!

Dank je wel voor het liken👍, delen en abonneren waardoor je me helpt om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! en zie mensen voor je ogen gered worden!

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Schrijf je ook in op mijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@preachingdrummer?si=KQXnDFL7REwRcRYn

De Opfrisser is nu ook via ons Telegram kanaal te volgen

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Plaats een reactie