Blije liefde


‘Liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid.’
‭‭1 Korintiërs‬ ‭13‬:‭6‬ ‭BB‬‬

Vandaag een gedeelte uit wat wel de Psalm der Liefde wordt genoemd. Midden tussen het onderwijs over de gaven van de Geest staat deze Ode aan de liefde, die ons eigenlijk vertelt dat zonder de liefde, de vrucht van de Geest, de gaven van de Geest waardeloos en nutteloos zijn. En een van die eigenschappen is dat liefde niets heeft met ongerechtigheid, oneerlijke dingen, maar dat zij zich verblijdt met de waarheid. En de Waarheid is een persoon, Jezus, die zei dat Hij de weg, de Waarheid en het leven is (John.14:6)

Dus de gaven van de Geest functioneren wanneer ze samen gaan met liefde voor Jezus en voortkomen uit bewogenheid voor de mensen, oprecht zijn, zonder bijbedoelingen en tot eer van Zijn Naam in de kracht van de Heilige Geest. Wanneer de liefde eruit vertrokken is heb je alleen maar herrie en tumult. Maar is, in waarheid, liefde je drijfveer, dan gaat de Heilige Geest door je heen bewegen en sta je versteld wat Hij, door jou heen kan doen.

Ben je beschikbaar? Kom dan in beweging

👍Like dit bericht, deel het en abonneer je om ook de volgende reels niet te missen

Je leven nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tk en doe het nu!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #NiemandMagStervenZonderJezus#christian daily devotion #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s