Bid namens anderen


Isaak bad tot de HEER namens zijn vrouw, omdat zij onvruchtbaar was… ~ Genesis 25:21 (NIV)

‘Izak bad vurig tot de HEERE in het bijzijn van zijn vrouw, want zij was onvruchtbaar. En de HEERE liet Zich door hem verbidden, zodat Rebekka, zijn vrouw, zwanger werd.’ Genesis‬ ‭25:21‬ ‭HSV‬‬

“Daniel, wil je voor me bidden?” Vraagt men vaak aan mij. Mijn typische reactie is om de hand te pakken van degene die het vraagt en onmiddellijk te beginnen met bidden. Als ik wacht tot later, zou ik het kunnen vergeten. In plaats van te beloven te bidden en dan mijn belofte te breken, probeer ik meestal onmiddellijk een moment in gebed door te brengen.

Over bidden wordt vaak gesproken, maar het wordt zelden gedaan. Een echte gebedsstrijder is een schat die gewaardeerd moet worden. Ik waardeer de mensen in mijn leven die regelmatig voor mij bidden enorm.

Onlangs deden we een evangeliefestival in het moslimland Pakistan. Terwijl we daar waren, voelde een pastor thuis in de Verenigde Staten zich geroepen om voor onze bescherming te bidden. Dus begon ze voor ons te bidden. Toen we thuiskwamen, vertelden we hoe we beschoten waren toen we in Pakistan waren. Ze ontdekte dat ze werd aangezet tot bidden op hetzelfde moment dat wij in gevaar waren. Haar gebeden hebben ons leven gered!

Wanneer we voor anderen bidden, kunnen we een grote impact hebben in hun leven. Ken jij iemand die gebed nodig heeft? Hulp? Redding of genezing? Een aanraking van God? Begin nu voor hem of haar te bidden.

Je gebed laat de engelen van de hemel vrij. Jouw gebed verwijdert geestelijke oogkleppen. Jouw gebed brengt bovennatuurlijke voorziening, genezing, bescherming en redding. Jouw gebed is een machtige muur, een sterk schild, een hoge heg tussen de vijand en de persoon voor wie je bidt.

Jouw gebed gaat waar jij niet kunt gaan. Jouw gebed heeft invloed op mensen die je nooit ontmoet hebt. Jouw gebed verandert levens over de hele wereld. Jouw gebed reikt naar de toekomst en beïnvloedt generaties die nog niet eens geboren zijn. Jouw gebed reikt over oceanen, over bergen, over barrières en over grenzen heen.

Geen wet kan een gebed tegenhouden. Geen enkele religieuze overtuiging is immuun voor de kracht van het gebed. Geen politieke ideologie kan de resultaten van het gebed tegenhouden. Geen enkel land is gesloten voor de suprematie van het gebed.
Als je iemand kent die gebed nodig heeft, begin dan nu te bidden. Verhef je stem tot de Heer en bid voor hen. Jouw gebeden zullen hun leven veranderen!

Uit de serie ‘The Power of Prayer’ (De Kracht van Gebed) door Evangelist Dr. Daniel King

#opfrisser #thepowerofprayer #dekrachtvangebed

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s