Bid zonder God te beperken


‘‘Oppermachtige Here! U hebt met uw grote kracht de hemelen en de aarde gemaakt, niets is voor U onmogelijk!’
‭‭Jeremia‬ ‭32:17‬ ‭HTB‬‬

“O gelovige broeders! Wat een instrument is dit dat God in uw handen heeft gelegd! Gebed beweegt Hem die het universum beweegt.” – Robert Murray McCheyne

Wetenschappers blijven zich verbazen over de grootte van het universum. Licht reist 186.000 mijl per seconde. Omdat de zon op 93 miljoen mijl afstand staat, doet licht er ongeveer 8 minuten over om van de zon naar de aarde te reizen. Tegen de achtergrond van ons zonnestelsel is onze planeet vrij klein.

Maar onze zon en planeten bestaan in een klein hoekje van het Melkwegstelsel. De Melkweg is zo groot dat het met de snelheid van het licht meer dan 100.000 jaar zou duren om door het stelsel te reizen. Als ons hele zonnestelsel zo groot was als een kwartje, zou de zon een microscopisch stukje stof in het midden van het kwartje zijn. De dichtstbijzijnde ster zou twee voetbalvelden van onze zon verwijderd zijn. De Melkweg heeft miljoenen sterren verspreid over deze afstanden.

Achter ons sterrenstelsel liggen miljarden andere sterrenstelsels. Deze sterrenstelsels zijn miljarden lichtjaren van ons verwijderd. Voor zover wij weten, gaat het heelal in alle richtingen door tot in het oneindige.
De aarde staat op een precieze afstand van de zon, waardoor leven op deze planeet mogelijk is. Nog dichter bij de zon en het zou te heet zijn om te leven; nog verder weg en we zouden allemaal doodvriezen.

Er leven zoveel soorten op aarde dat niemand het exacte aantal weet. Tot nu toe hebben zoölogen 20.000 soorten vissen, 6.000 soorten reptielen, 9.000 vogels, 1.000 amfibieën, 15.000 soorten zoogdieren en meer dan een miljoen soorten insecten geteld. Maar ze denken dat er nog miljoenen andere soorten zijn die nog ontdekt moeten worden. Elke soort is uniek en mooi.

Bedenk dat dezelfde God die de uitgestrektheid van het heelal schiep en die een oneindige verscheidenheid aan planten en dieren schiep, om jou geeft. Zijn macht is grenzeloos, zijn liefde grenzeloos. Hij is meer dan in staat om elk probleem waarmee je geconfronteerd wordt op te lossen.

Dus als je bidt, denk dan aan God die de uitgestrekte sterrenstelsels heeft geschapen. Denk aan de overvloed van schepsels die Hij vormde. Denk aan de exacte ligging van de aarde zodat er leven op onze planeet kon bestaan. Hij is de God van het onmogelijke en het oneindige. Zijn macht en zorg zijn meer dan genoeg om jouw situatie te veranderen. Haal dus de grenzen van uw gebeden af en verwacht dat God vandaag het bovennatuurlijke in jouw leven doet.

Uit de serie ‘The Power of Prayer’ (De Kracht van Gebed) door Evangelist Dr. Daniel King

#opfrisser #thepowerofprayer #dekrachtvangebed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s