Bid voor het onmogelijke


Voor Mij is niets onmogelijk. Genesis‬ ‭18:14‬ ‭HTB‬‬
https://bible.com/bible/75/gen.18.14.HTB

‘Geloof ziet het onzichtbare, gelooft het ongelooflijke en ontvangt het onmogelijke.” – Corrie ten Boom

Wat is onmogelijk in je leven? Sta je voor een onmogelijke situatie? Is er bij jou een ziekte vastgesteld die onmogelijk te genezen is? Heb je te maken met een onmogelijk economisch probleem? Heb je het gevoel dat het onmogelijk is dat een van je familieleden zich ooit tot God zal wenden?

In Marcus hoofdstuk vijf vinden we het verhaal van de bloedvloeiende vrouw. Zij stond voor een onmogelijke situatie. Twaalf lange jaren leed ze met haar ziekte. Ze gaf al haar geld uit aan de artsen. De artsen namen haar geld aan, maar boden haar geen hoop. Ze vertelden haar dat ze nooit zou genezen. In feite ging het steeds slechter met haar.

Maar op een dag hoorde ze over Jezus. Ze hoorde hoe Jezus blinden en kreupelen genas. Ze zei tegen zichzelf: “Als ik maar de zoom van zijn kleed kan aanraken, zal ik genezen worden.”
Te midden van haar onmogelijke situatie richtte ze haar ogen op Jezus. Ze duwde zich door een menigte mensen heen en slaagde erin de zoom van Zijn kleding aan te raken. Onmiddellijk was ze genezen van haar lijden.

Jezus draaide zich om en vroeg: “Wie heeft Mij aangeraakt?” De discipelen waren in de war. Ze zeiden: “Jezus, U staat midden in een menigte. Honderden mensen raken U aan.” Maar Jezus wist dat haar aanraking anders was. Veel mensen raakten Hem aan, maar deze vrouw raakte Hem aan met haar geloof.

De vrouw identificeerde zich bij Jezus en vertelde Hem wat ze had gedaan. Jezus zei tegen haar: “Uw geloof heeft u behouden (genezen). Ga in vrede, en wees genezen van je ziekte.”

Jezus veranderde haar onmogelijke situatie in een wonder. Hij zal hetzelfde doen voor jou. In welke situatie je je vandaag ook bevindt, weet dat bij God alle dingen mogelijk zijn. Ik moedig je aan om je geloof te gebruiken om Jezus nu aan te raken. Geloof God voor het onmogelijke. Geloof God voor jouw wonder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s