Bid om je leven in vuur en vlam te zettenDaarom herinner ik u eraan de genadegave van God die in u is door de oplegging van mijn handen, aan te wakkeren.’2 Timotheüs‬ ‭1:6‬ ‭HSV‬‬ (

(‘For this reason I remind you to fan into flame the gift of God, which is in you through the laying on of my hands.’
‭‭2 Timothy‬ ‭1:6‬ ‭NIV‬‬)

“Alleen wanneer het hele hart in de ban is van de passie van het gebed, daalt het levengevende vuur neer, want alleen de ernstigste mens krijgt toegang tot het oor van God.” – E. M. Bounds

Het vuur van God is de brandende passie die bestaat in de harten van hen die toegewijd zijn om God te dienen. Dit vuur schept een honger voor gerechtigheid. Vuur brengt liefde, eerbied en passie voor God voort. Vuur wordt gevonden in de vurigheid en intensiteit van aanbidding. Vuur valt wanneer Gods kinderen ernaar verlangen om verteerd te worden met een goddelijke aanbidding voor God. Het creëert een hunkerende honger naar God zelf.

Gods vuur drijft de prediker om te preken. Gods vuur dwingt de leraar om te onderwijzen. Gods vuur dwingt de evangelist om te evangeliseren. Vuur geeft geboorte aan een obsessief enthousiasme om de verlorenen te winnen. Gods vuur ondersteunt de ziel wanneer beproevingen en tests komen op de reis van het leven. Gods vuur stelt de christen in staat een heilig leven te leiden. Het vuur van God oordeelt tussen goed en kwaad. Het vuur van God zuivert wat niet waardig is en vernietigt onvolmaaktheden. Het vuur brandt het kaf weg en laat goud over. Het daagt uit, dwingt af en brengt machtige mannen en vrouwen van God voort.

Het vuur van God is niet gegeven om ons gezellig te maken, maar heilig. Het vuur van God is als het vuur in de buik van een stoomschip; het geeft de stuwkracht voor de reis stroomopwaarts. Het vuur van God is als het vuur in een heteluchtballon, het tilt de geest naar grotere hoogten. Het vuur van God is als een kampvuur, dat warmte geeft in een koude nacht. Het vuur van God is als de vlam in een vuurtoren, die richting geeft en waarschuwt voor gevaar.
Het vuur van God is het verschil tussen dode godsdienst en een levende relatie met Christus. Het vuur van God scheidt hen die in de kerk spelen van hen die de kerk zijn. Het vuur van God maakt onderscheid tussen hen die levensveranderende preken houden en hen die alleen troostende monologen vertellen. Het vuur van God scheidt de aanbidders van degenen die alleen maar vermaakt willen worden. Het vuur van God is het verschil tussen de machtelozen en de machtigen. Het vuur van God is het bepalende kenmerk van de hartstochtelijke volgeling van Christus.

Het vuur van God luidt het dodental voor de machten van het rijk der duisternis. Het vuur van God geeft Gods volk energie met zijn kracht en waarheid. Het vuur van God brandt zondige gedachten, motieven en begeerten weg, en laat een vernieuwde geest achter. Het vuur van God verwijdert droefheid en vervangt het door de vreugde van de Heer. Het vuur van God is het teken dat de ware opwekking eindelijk gekomen is. Het vuur van God roept zondaars op tot bekering en inspireert mensen om een leven van heiligheid te leiden. Het vuur van God werft, traint en bekrachtigt gelovigen voor wereld evangelisatie.

Als jij jouw leven in vuur en vlam wilt zetten, begin dan met God te vragen om uw leven in een vlam te veranderen. Vraag Hem om de sintels van uw passie voor Hem weer aan te wakkeren. Vraag Hem om diep in uw geest een honger aan te wakkeren naar de dingen van God. Uw gebeden ontsteken het vuur van God in u!

🔥 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Uit de serie ‘The Power of Prayer’ (De Kracht van Gebed) door Evangelist Dr. Daniel King

#opfrisser #thepowerofprayer #dekrachtvangebed

Een gedachte over “Bid om je leven in vuur en vlam te zetten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s